Başkan Savaş: “Çanakkale Savaş’ı Bir Kahramanlık Destanıdır”

0
94

çanakkale kutlama3Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi’nin, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz milletimizin kahramanlık örneklerinden biri olarak şanlı tarihimizin şerefli sayfalarında yerini aldığını belirten Başkan Savaş; “Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, Türk’ün gücünü dünyaya bir daha duyuran, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdıran ve milli mücadelenin de temellerini oluşturan büyük bir destandır. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de örnek olmuştur” dedi.

Fedakârlıkları Hiçbir Değerle Ölçülmez…

Şehit ve gazilerimizin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıklarının, milletimizin bu güzel topraklarda hür ve müstakil yaşamasını sağladığını vurgulayan Başkan Savaş; “Tarihe altın harflerle kazınan bu kahramanlık destanlarının asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle yediden yetmişe tek bir yürek ve tek bir vücut olan ecdadımızın bize armağan ettiği bu şanlı zaferi her yıl yeniden idrak ederek anmak ve üstün cesaret, feragat ve kahramanlıkları ile herkese örnek olan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha yâd etmek hepimizin asli görevidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here