Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun; “Çanakkale Zaferi Şahlanış Destanıdır”

0
134

çanakkale kutlama4Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi’nin, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren, emsalsiz bir şahlanış destanı olduğunun altını çizen Tosun; “Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını nasıl savunduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihindeki eşsiz örneklerden biridir. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık uğrunda gösterdiği fedakârlığın ve hürriyet yolunda nelerden vazgeçebileceğinin tarih önündeki ispatıdır.

Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bu bilinçle şehitlerimizin mübarek canları pahasına bizlere emanet bıraktığı bu mukaddes vatanı daha yükseklere taşımanın gayret ve çabası içerisindeyiz. Milletimizin yüreğinde ve toplumsal hafızasında ebediyen yaşayacak olan aziz şehitlerimiz, bağımsızlık tutkumuzun abidevi şahsiyetleri olarak daima minnetle yâd edilecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here