Başkan Savaş; “Borçlar Silinsin Su Fiyatı 1 TL Olacak”

0
131

lütfü savaş13Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV’de Kemal Çelenk’in hazırlayıp sunduğu ‘Yörünge’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Programda Başkan Savaş HATSU’nun sorunlarına ve ödediği borçlara dikkat çekti.

Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle birlikte Hatay’daki tüm sorunların Büyükşehir Belediyesi’ne yığıldığını belirten Başkan Savaş; “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen bu kadar çabuk organize olup sorunların üstesinden gelmemiz takdire şayandır” dedi.

Borç içinde doğan bir belediye olduklarına ve HATSU’nun doğuşundan itibaren ayda 13 milyon TL borç ödediğine dikkat çeken Başkan Savaş; “13 milyon TL borcun 4 milyonunu HATSU öderken 9 milyonunu ise HBB ödüyor. Aylık olan 13 milyon TL ödemenin dışında 4.5 milyon TL civarında sadece elektrik faturası ödememiz var. Biz bütün borçlarımızı düzenleyerek ödemeye çalışıyoruz. Daha iyi hizmet edebilmek için bu borçlar belli bir realite çerçevesi içinde ya revize edilecek ya da hükümet borçlarımızı silecek. Bu borçlar benim ve Hatay halkının suçu değil. Biz borçla doğmak istemezdik. Bütün belde ve ilçe belediyelerinin borçları HBB’ye ve en büyük kısmı HATSU’ya geldi. Bu borçları hükümetin almaması lazım. Bunun yanında hükümetin yeni kurulan belediyelere destek vermesi lazım” dedi.

HATSU’nun borçlarının silinmesi halinde su fiyatlarının 1 TL’ye indirileceğinin altını çizen Başkan Savaş; “Su fiyatını 1 TL’ye düşürmemizin yanında rahat bir şekilde yatırımda yapacağız. Biz borç sorununu kökünden çözmeye çalışıyoruz. Su fiyatları ve HBB bütçesini HBB Meclisiyle birlikte belirliyoruz. Bunu sadece Lütfü Savaş belirlemiyor” dedi.

Borçlanma yaparak yatırım yapmaktan yana olmadıklarını ifade eden Başkan Savaş; “Borç alarak Hatay’ın sorunları halledilemez. Borçla anca insanlara bağımlı hale gelirsiniz. Ben bağımsızlık anlayışı içinde hemşerilerime hizmet etmek istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here