Başkan Culha; “2015 Yatırım Yılı Olacak”

0
183

arsuz-halk buluşması1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerinde 2015 Yılı Yatırım Programını Anlattı

Göreve geldiği ilk günden itibaren halkla yönetim anlayışını ilke edinerek her hafta farklı bir mahallede esnaf ve halk buluşması gerçekleştiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu Karaağaç ve Nardüzü mahallelerindeydi. Mahallelerin sorunlarını halkla tartışmak, sorunlara ilişkin önerileri dinlemek, belediye çalışmaları hakkında bilgi vermek ve hizmetleri istekler doğrultusunda belirlemek amacıyla aynı gün Karaağaç Mahallesi’nde Şarkonak ve Hatun olmak üzere iki farklı noktada, Nardüzü’nde ise eski belediye hizmet binasında halkla buluşan Başkan Culha’ya başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

2015 yılı yatırım programında Karaağaç ve Nardüzü için yer alan projeleri anlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “İki mahalleyi birbirine bağlayacak olan Şarkonak köprüsünün projesi tamamlandı. Köprü yapımına ocak ayı sonu, şubat ayı başı gibi başlayacağız. 2015 yılında altyapımız yine bu iki mahallemizde başlayacak. Koç Haddecilik’in yaptığı Greenpark’ın yanındaki 11 dönümlük araziye bir kültür merkezi yapacağız.

Ayrıca, Karaağaç Mezbahanesi’nin yanındaki 37 dönümlük araziyi ağaçlandırarak, piknik alanı olarak projelendireceğiz. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden Nardüzü Güzeller mevkisine bir üst geçit yapılmasını talep etmiştik. Ancak vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda talebimizi altgeçit olarak yeniledik. İnşallah konuyla ilgili olumlu sonuç alacağız.

arsuz-halk buluşması2

Aksagaz yetkilileriyle de Karaağaç’a doğalgaz bağlanması için görüşmeler yaptık. Elektrik sorununa çözüm bulmak amacıyla yaptığımız girişimler de meyvelerini verdi. Karaağaç’ta çift devreli yüksek gerilim hattı döşenmesinin yanı sıra 2 adet yeni bina tipi trafo eklendi. Buraya 8 trafo daha eklenmesini talep ettik” derken, yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Karaağaç’ta salı pazarı olarak kullanılan alanda yapılacak olan modern semt pazarı projesi hakkında da bilgiler veren Culha; “İçerisinde kafesi, lavaboları ve 96 adet tezgâhı bulunan semt pazarımız ihale aşamasında. Zemini spor alanı olarak belirlenen alanı imar tadilatıyla projemize uygun bir hale getireceğiz” dedi.

Daha sonra halkın taleplerini dinleyen Culha’ya vatandaşlar; “Yıllardır bu koltuklarda oturan belediye başkanlarının beldelerinde dikili bir taşları bile yok. Ama bu konuda size inancımız ve güvenimiz sonsuz” diyerek duydukları güveni dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here