Başkan Adayının Tehditvari Sözlerine Tüm Kesimlerden Tepkiler Yağdı!

0
26

Yayman; “Hatay Eşsiz Hoşgörüsüyle Türkiye’nin Barışının Başkentidir”

Ak Parti’nin Hassa Belediye Başkanlığını kazanan Selahattin Çolak, seçim sonrası yaptığı konuşmada Samandağlıları ve Alevi yurttaşları hedef gösterdi.

Çolak konuşmasında; “Samandağ, Arsuz, Defne blok olarak oraya geçti. Bizim içimizde de var Samandağlılar onlara da yazıklar olsun. Biz milliyetçi, muhafazakar insanlar olarak Samandağ’ın Alevi’si af edersin blok gidiyor neredeyse yüzde 100. Onlarla da yarın bir gün hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Ak Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, seçimde Hassa Belediye Başkanlığı’nı kazanan Selahattin Çolak’ın kullandığı ifadeler nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Erdoğan; “Hassa Belediye başkan adayı Selahattin Çolak, Hassa ilçesinde bir konuşma esnasında sarf ettiği ifadeler nedeniyle partimiz tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak toplumumuzun her kesimini kucaklayan siyaset anlayışımızdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğimizi ifade eder, Hatay’ımızın kadim hoşgörü ve kardeşlik iklimini hassasiyetle koruyacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz” dedi.

Milletvekillerinden Kınama Mesajları

Çolak’ın açıklamaları sonrasında, her kesimden tepki ve kınama mesajları da paylaşıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, talihsiz açıklama sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak’ın Alevi Kardeşlerimize yönelik açıklamalarını kınıyorum. Bu sözler asla kabul edilemez. Bu ayrıştırma dilini reddediyorum. Aleviler bu ülkenin eşit ve birinci sınıf vatandaşlarıdır. Hatay eşsiz hoşgörüsüyle Türkiye’nin Barışının başkentidir” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Abdulkadir Özel de; “Seçim akşamı Hassa’da yaptığı bir konuşmada Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak’ın sarf ettiği talihsiz ve çirkin sözler asla kabul edilemez. Hemşerilerimizi ayıran ve ayrıştıran her türlü sözü, davranışı, uygulamayı, hatta imayı dahi en şiddetli şekilde kınıyorum. Hatay’ımızın ve ülkemizin tüm kesimlerini kucaklayan ve kardeş kabul eden inancımızdan, anlayışımızdan, duruşumuzdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğiz. Her dilden, dinden, mezhepten, kökenden, siyasi görüşten tüm hemşerilerimizle çıktığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.

Seçim akşamı ilk verdiğimiz mesajlarda da tek hedefimizin ve gündemimizin, oy veren vermeyen tüm hemşerilerimize ve memleketimizin her köşesine eşitlik ve adaletle hizmet olduğunu söyledik. En büyük davamız da, ülkümüz de, yolumuz da şehrimizi yeniden ayağa kaldırmaktır! Parti disiplin kurulumuz başta olmak üzere tüm yetkili kurullarımız bu konuda hassasiyetle harekete geçmiştir ve gereken yapılacaktır. Hatay’da tüm zehirli dilleri bitirmeye kararlıyız! Kardeşliğimiz, birliğimiz, Hatay’ımız var olsun. Hemşerilerimize ve kamuoyuna saygılarımla” şeklinde paylaşımda bulundu.

Çolak, Tepkilerden Sonra Özür Diledi

Yapılan açıklamaya muhalefet kanadından da tepkiler yağarken, tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Selahattin Çolak, Alevilerden özür diledi.

Çolak; “Seçim akşamı Hassa’da yaptığım bir konuşmamda kastı aşan talihsiz beyanlarım yüzünden çok üzgünüm. Bu sözlerimden dolayı Samandağlı hemşerilerim başta olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimizden çok özür dilerim.

Hatay’ımızın hoşgörü, kardeşlik ve beraberliği tüm siyasi sonuçların ve makamların üstündedir. Kurulduğu günden beri toplumumuzun her kesimini hoşgörü ve birliktelikle kucaklayan, 85 milyon vatandaşımızın tamamını kardeş bilen Ak Parti ailemizden ve Cumhur İttifakı tabanımızdan da bu üzücü ve talihsiz açıklamalarım dolayısıyla karşı karşıya kaldıkları durum için özür diliyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here