BASK Onursal Başkanı Yılmaz’dan İhbar Niteliğinde Açıklama

0
56

bask açıklama1“Büyükşehir Belediyesindeki Emek Sömürüsüne Kim Dur Diyecek”

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Onursal Başkanı Metin Yılmaz; “Hatay Büyükşehir Belediyesinde sigortasız, iş güvenliksiz, baskı ve tehditle çalıştırılan taşeron işçilerin hesabını kim verecek” diyerek bazı iddialar ortaya döktü.

Her zaman emeğin, hakkın mücadelesini veren CHP Hatay milletvekillerinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir belediyesindeki bu zulüm karşısında gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandıklarının altını çizen Yılmaz açıklamasında şunları söyledi;

“Her seferinde Mikrop (intaniye) doktoru olduğundan dem vuran Lütfü Savaş’ın ise kendi mahiyeti altındaki işçileri güvencesiz bir şekilde, baskı, zulüm ve korku politikası güderek çalışmaya zorlayan emek hırsızı mikropları neden görmediğini soruyoruz. Mikrop (intaniye) doktoru olan Lütfü Savaş’tan yukarıda bahsettiğimiz durumlarla ilgili kendisinden acil ve kamuoyunu tatmin edecek bir cevap bekliyoruz.”

Tek dertleri çocuklarına akşam helalinden bir ekmek götürmek olan işçilerin hesabının sorulmasını, meclisteki ilimiz Ak Parti milletvekillerinden de beklediklerini belirten Başkan Yılmaz; “Bu sigortasız çalışan insanlara, 3 ay boyunca çalıştırıp adeta dilenciye para verircesine 1.000 TL ödeme yapılırken, bu ödemelerin hangi bütçeden, neye dayanarak yapıldığı da bir muallâktır. Eğer böyle bir ödeme şekli varsa tüm Hatay halkına 1.000 lira verilmesi gerekir.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teftiş kurulunu da Hatay Büyükşehir Belediyesindeki bu zulüm ve baskı düzenine karşı göreve davet ediyoruz. Yapmış olduğumuz bu açıklamanın hem bir ihbar hem de bir suç duyurusu olarak itibar görmesini de Devletimizin ilgili makamlarından bekliyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here