Başhekim Dr. Veysel Yıldırım Dermansızlara Derman Oluyor

0
1186

İskenderun yeni Devlet hastanesinde hizmete sunulan “Yanık” ünitesi, bölgemizde bir ilk olarak göğsümüzü kabartıyor. İskenderun mülki amirlerimizin yerinde aldığı kararlar doğrultusunda yapılması gereken acil ünite değerlendirmeleri hiçte boşa değilmiş. Kaymakamımızı ve emeği geçenleri saygı ile anıyorum.

Organize Sanayi Başkanlığı tarafından kurulan yanık ünitesinin kurum aşamasında, insanlarımız için hayati bir önem taşıyacağını olumlu ifadelerle dile getirilmişti. Açılış anında; “Arzu ederiz hiç kullanılmaz. Hiçbir yanık vakası olmaz. Olursa da anında müdahale edilir” denmişti. Nede iyi söylendi.

Ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayan sanayi kuruluşlarımız ile birlikte mevcut yan sanayi kuruluşları, İskenderun’da bulunan yanık ünitesinin varlığıyla mutlular. İskenderun’da muayene kabulüne açılan yanık ünitesinin açılışından bu güne kadar yüzlerce hasta şifa buldu.

Derecelerle ifade edilen yanık türlerinin tamamına maruz kalan insanlarımız bu ünitede tedavi altında. Anlayacağınız tedaviye muhtaç tüm bölge insanı yanık ünitesinden faydalanıyor. Bölgemizde bir ilk! Büyükşehirlerde bulunan üniversitelere ait araştırma hastanelerinde ancak bulunabilen Yanık ünitelerini hayırsever bölge insanlarımızın çoğu desteklemelidir. İskenderun Yeni Devlet Hastanesi üst düzeyi bölgemize elzem lazım olan yanık Ünitesinin kurulması için örnek mücadele verdiler. Tüm bunların gelişmesine paralel olarak; Hükümetin olumlu yaklaşımları yanık ünitesinin oluşmasına hız kazandırdı.

Özellikle Hatay Millet vekiliz Orhan Karasayar bu konuda çok ısrarcı tavır sergiledi. İskenderun Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Veysel Yıldırım’ın da bölgemize getirilen yanık ünitesinin oluşum hamurunda çok emeği var.

Hastanelerin her branşı değişik hastalıklarla ilgili olsa da Yanık ünitesi bence en meşakkatli acil bölümlerin başında yer alıyor. Şimdiye kadar yanık tedavilerinde dermatologlar; Hastanelerin yanık ünitesi olmayan yerlerde İmkân dâhilinde tedavi yapardı. Derler ya “Allah muhtaç etmesin ama eksikliğini de vermesin” diye… Toplumsal dertlere deva olmayı kendine hedef edinen, her çağrıyı gülücüklerle karşılayarak karşı insana moral veren,  Başhekim Dr. Veysel Yıldırım ile yaptığım görüşmelerde hedeflerinin çok geniş olduğunu her defasında dile getiriyor. Eski SSK hastanesinin yerine yapılacak olan yeni hastane şimdiden bölge insanımızı heyecanlandırmaya yetiyor.

veysel yıldırım1

Bugünlere kolay gelinmedi. Geçmişte yaşanan sıkıntıları şimdilerde pek yaşamıyoruz. İnsanın insanca yaşaması için mücadele eden olağan üstü güçlerle karşı karşıyayız. 182 randevu hattını Türkiye’nin neresinde olursanız olun, yaptığınız görüşmede istenen branş doktoruna için hemen randevu alıyor ve anılan saatte hiç beklemeden tedavinizi yaptırıyorsunuz.

Bölge hastanemiz, maşallah Üniversite araştırma hastanesi gibi çalışıyor ama yine de ne olursa olsun insanların en hassas olduğu yerlerin başında hastaneler gelir. Orada en ufacık bir hoşnutsuzluk hastanın ve hasta yakınlarının moralini bozmaya yeter. Birde sabırsızlık ön plandaysa görmeye alışık olmadığımız olaylar hemen ortaya çıkar. Hekimlerin hasta bakıcı ve hemşirelerin amacı insanları sağlığına kavuşturmaktır. Onların ne gecesi vardır ne de gündüzü… Bazen insan olduklarını unuttukları anlar çok olur. Türkiye ve dünyada doktorlarımıza karşı cebri karşı koymaları zamanla üzülerek haber programlarında izliyoruz. Çok şükür bölgemizde öylesi hoşnutsuzluklara pek şahit olmadık.

Bölgemizde gençliğini tıp okumayla geçiren ve ömrünün son baharında insan sağlığı için kendini adayan tüm tıp doktorlarımıza saygı ve sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Yakinen tanıdığım bir doktora muayeneye gittiğimde onun görevinin yoğunluğu karşısında bitap düştüğünü gördüğümde üzülüyor ve seviniyorum. Üzüntüm onu ilk gördüğüm yıllardaki görüntüsünün birden bire değişmesi, kar yağmış gibi saçlar bembeyaz olmuş… Sevincim ise hala aynı şevk ile görevini sürdürmesi…

Kardiyoloji bölümümüz de hizmete girdi. Her kalp teklemesinde Adana-Ankara-İzmir-İstanbul git-gel’lerde çok şükür bitiyor. Yanık Ünitesi-Kardiyoloji Bölümü-Kanser Araştırma şimdi bölge devlet hastanemizde en güzel şekilde yerine getiriliyor. Eski sistemi çökerten başarılı Başhekimimiz Dr. Veysel Yıldırım’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Bölge insanı ve doktoru olarak görevini başarılarla yerine getiriyor. Allah, görev yapan her kimseye şu mübarek günler hürmetine onlara sabırlar versin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here