Başbakan Davutoğlu Görevi İade Etti

0
50

başbakan davutoğlu6Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Seçime Doğru Hızla Gidiyoruz”

Genel seçimlerin ardından yasal olarak hükümeti kurma süresinin 40 gününü kullanan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, görevi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. 1 saat 25 dakika süren görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma görevini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmiştir. Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkânını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Davutoğlu’na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür etmiştir.”

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda erken seçim sinyalleri veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “İşte tekrar bir seçime doğru hızla gidiyoruz. Gereksiz polemiklere yol açmamak için cevap vermekten imtina ettiğim, zırvalarını tekrarlamaktan başka bir iş bilmeyenler dertlerini seçimde millete anlatacaklardır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here