Bakan Ergin, Belen’deki Bayramlaşma Törenine Katıldı

0
108

bayram belen1Belen Kaymakamlığının Ramazan Bayramı münasebeti ile Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında gerçekleştirdiği bayramlaşma törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

Bayramlaşma törenine Bakan Ergin’in yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ve Adem Yeşildal ile Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin İlçe teşkilatları, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Törende bir konuşma yapan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle Ramazan Bayramı’nı kutladı ve bayramlaşma programına gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcılara şükranlarını iletti.

bayram belen2

Daha sonra söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Ramazan Bayramının tüm halkımıza ve Müslüman alemine hayırlar getirmesini ifade ederek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Farklı partilerden, farklı düşüncelerden de olsa birlik ve beraberlik içerisinde ileriye yürünmesi gerektiğini, ülkemizde son yıllarda yapılan hizmetlerin, bu birlik ve beraberlik ruhu ile başarıldığını ifade eden Bakan Ergin, Ramazan Bayramının halkımıza ve tüm İslam alemine kutlu olmasını diledi.

Ergin Bayramın İkinci Günü de Reyhanlı’daydı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde ise Reyhanlı’da partisi tarafından düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Bakan Ergin, burada cuma namazı da kıldı.

Parti bayramlaşmasında bir konuşma yapan Bakan Ergin, Türkiye’nin çok önemli badirelerden geçerek bu günlere ulaştığını belirterek; “Allah’a hamdolsun bu gün yaşadığımız coğrafyada en güçlü en huzurlu, dizlerinde derman olan, geleceğe güvenle bakan ülke Türkiye. Kuzey Avrupa’da yada ülkemizin hemen Balkanlar ve Avrupa sınırına baktığımızda ciddi ekonomik sorunlarla boğuşan Avrupa ülkelerini görürsünüz. İflas eden ülkeleri görürsünüz. Güneyimizde acı ve gözyaşı akan kan görürsünüz. Irak’ta yıllar yılı dinmeyen ıstırabı görürsünüz. Suriye’de yanı başımızdaki gözyaşlarını izliyoruz. Bu bayram hürmetine hüznün acının akan gözyaşının ve kanın dinmesi için yüce Mevla’dan temennide bulunuyoruz” diye konuştu.

Bakan Ergin, konuşmasının ardından 11 Mayıs’ta meydana gelen patlama bölgesindeki Atike Hanım Camii’nde Cuma namazı kıldı. Ergin daha sonra patlamada yaşamını yitiren Ayşe Kırar ve Mustafa Kaya’nın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here