Bahçeşehir, ‘Kodlama Saati’ Uygulamasına Başladı

0
119

bahçeşehir koleji11İskenderun Bahçeşehir’de ilkokul öğrencileri bilgisayar programı yazacak. ‘Kodlama Saati’ etkinliği 08 Aralık 2014 Pazartesi gününden itibaren, tüm Bahçeşehir okullarıyla birlikte İskenderun Bahçeşehir Koleji’nde de başladı.

Bir anlamda ‘bilgisayarın anladığı dilden konuşmak’ ona komutlar vermek demek olan kodlamayı, tüm ilkokul öğrencileri, haftada en az 1’er saat, İngilizce ve Bilişim öğretmenlerinin önderliğinde uygulayacak.

Bu konuda açıklama yapan Okul Müdürü Sefai Server Dik; “Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı Sayın Enver Yücel’in çizdiği vizyon ve hedef ile, Genel Müdürümüz Devrim Karaaslan’ın Bahçeşehir Kolejleri bünyesinde, Bahçeşehir Üniversitesiyle ortaklaşa geliştirdiği Bilişimsel düşünme projesi kapsamında ‘Kodlama Etkinliği’ saati uygulaması, 8 Aralık Pazartesi günü itibariyle başlamıştır. Öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerileriyle donatmaya devam ediyoruz. Bahçeşehir Kolejleri, Türkiye’deki Silikon Vadisi’nin temellerini ilkokul öğrencileriyle atmaya başlamıştır. Çocuklara uygulamaları kullanmayı değil yapmayı öğretiyoruz. Kodlama ürünü ortaya çıkarabilen ve animasyon yapabilen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu, eğitimde yeni bir çığır, muhteşem bir vizyondur” dedi.

Etkinlik kapsamında programın detaylı tanıtımı ve okulların projeleri http://www.kodalamasaati.org ve http://www.kodalamasaati.tv adreslerinde bulunabiliyor. Projenin hayata geçirilmesinin ardından devlet okullarında da tanıtımı yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here