Ayhan Dik; “Plaj Futboluna Daha Çok Destek Verilmeli!”

0
207

ayhan dik açıklama2Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Alanya’da yapılan plaj futbolu finallerinde göz dolduran 3 sporcunun milli takım aday kadrosuna davet edildiğini söyledi. Dik, İskenderun’da plaj futboluna gereken desteğin verilmesi halinde daha büyük başarılara imza atılabileceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Plaj Futbol Ligi müsabakalarında, 2011 sezonundan itibaren İskenderun’un en iyi şekilde temsil edildiğini söyleyen Dik; “Türkiye’de her sezon en fazla 16 merkezde yapılan plaj futbol ligi etaplarında İskenderun, vazgeçilmez etaplardan bir tanesi oldu. 2011 sezonundan itibaren etap sonrası katıldığımız Türkiye Şampiyonalarında gerek iyi derece yapmamız, gerekse plaj futbolunun ruhuna uygun fair-play çerçevesinde mücadele etmemiz takdir görmektedir. Sadece etap düzenlemedeki ciddiyetimiz ve titiz çalışmamız değil aynı zamanda aldığımız dereceler ve fair-play mücadelemiz futbol federasyonu nezdinde İskenderun olarak itibarımızı arttırmıştır.

Bunun en güzel kanıtı İskenderun’dan Plaj Futbol Milli takım aday kadrosuna 2011 sezonunda bu yana birçok sporcu gönderilmesidir. Bu şampiyona sonunda da göz dolduran futbolcularımız Samet Berberoğlu, Barış Yoldaş Deveci ve Yusuf Kıyılı, milli takım aday kadrosuna çağrılmıştır. Tabii temennimiz milli takıma gönderdiğimiz futbolcularımızın aday kadroda değil müsabakalarda oynayan milli takım kadrosunda olmasıdır. Bunun için İskenderun’dan daha çok destek görmemiz gerekmektedir. Gerekli destek görüldüğünde inanıyorum ki daha iyi dereceler yapılacaktır.

Belki bu ligi sadece etap olarak değil bölgesel lig haline getirmek için futbol federasyonuna teklifler sunabiliriz. Düşünün ki, deniz kıyısı olmayan sadece göl kıyısına sahip Van ilinde üç etap yapılmakta, her etap sonrası Türkiye Şampiyonasına üç takımla katılmaktalar. Sadece her sezon bir defa etap düzenlemenin haricinde 19 Mayıs’ta Gençlik Kupası, 30 Ağustos’ta Zafer Kupası gibi organizasyonlar yaparak daha iyi futbolcu yetiştirebilir daha iyi neticeler alabiliriz” dedi.

TÜFAD Hatay Şubesi Başkanı Yaşar Düzen de, plaj futbolunda çok geri olduğumuza dikkati çekerek; “İskenderun’da plaj futbolunun hak ettiği noktaya gelebilmesi için ilgililerin gereken ilgiyi gösterip, plaj futbolu sahasını arttırması lazımdır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here