Atatürk’e Hakaret Eden İmam İçin Suç Duyurusu!

0
75

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Ülke Gündemini Değerlendirdi; “Bu Millete Verilebilecek En Büyük Müjde Erken Seçim Kararıdır…”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam için suç duyurusunda bulundu.

İskenderun Adliyesi önünde bir araya gelen partililer adına burada kısa bir açıklama yapan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Atatürk’e hakaret etme makamına dönüşen Ayasofya Camisi’nden, Büyük Önder, Büyük Kurtarıcı, Büyük Kurucu ve İstanbul’un son Fatihi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaretle ilgili suç duyurusunda bulunmaya geldik. Kendini bilmeze o haine İskenderun Adliyesi’nin önünden sesleniyorum; ‘Sen bir vatan hainisin. Bu milletin kurtarıcısına, kurucusuna, Atasına yaptığın hakaretleri aynen sana iade ediyoruz.’ Atasına hainlik yapanları millete havale ediyoruz. Ne yaparsanız yapın Türk Milleti Atasına, değerlerine, cumhuriyete bağlıdır, bağlı yaşamaya devam edecektir. Hiçbir güç, hiçbir zümre, o haini orada dinleyenler, ağababaları da dahil buna gücünüz yetmeyecek. Atamızın değerlerine ve emanetine sonsuza dek sahip çıkacağız” şeklinde sert konuştu.

Gündem Konuları Yoğundu…

Daha sonra parti binasına geçerek ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüksel, ilk olarak adalet yürüyüşünün 4. yıldönümünün idrak edildiğini hatırlatarak; “Şanlı adalet yürüyüşümüzün 4. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Şanlı bir yürüyüştü. Dünya ve Türkiye siyasi tarihine altın harflerle yazılan şanlı bir direnişin başlangıcıydı. Adalet hava kadar, su kadar, ekmek kadar ihtiyacımız olan bir kavram. Tek kelime ama ‘adalet’ candır, nefestir, adalet hava almaktır. Adalet olmadan hak olmaz, eşitlik olmaz, sefalet, açlık önlenemez. Onun için ısrarla ‘Adalet’ diyoruz. Adaleti kafdağının ardında da olsa bulacağız ve getireceğiz. Tam Adalet olacak, her şeyde Adalet! Eğer bir devlet adaletsizse yıkılmaktan kurtulamaz. Adalet terazisi ile oynadılar. Adaleti yerle ihsan edenler bunun da vebalini Adaletin karşısında ödeyecekler” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan gezi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yüksel; “Bu gezi büyük bir reklama dönüştü ama sonu hüsranla bitti. Sen eli kanlı Katil Amerika Devleti’nin başkanının karşısına çıktığında şunu söyleyebildin mi; ‘Parasını ödediğimiz F-35 savaş uçağı nerede? Parasını ödedik, vereceksin’ diye bildin mi? ‘Ben S400’ü hangarda çürütmeyeceğim hemen kuruyorum’ diyebildin mi? ‘Bu PKK’ya verdiğiniz destek, silah, mühimmat, ağır silah desteği, para yardımını keseceksin’ diyebildin mi? Yine utanmadan sıkılmadan soykırımla ilgili Türkiye’de mangalda kül bırakmayacaksın ama Katil Amerika başkanın önünde bunu konuşmadın ‘Hamdolsun, bu konu gündeme gelmedi’ diyeceksin. Anlı şanlı milliyetçilere sesleniyorum; Bunun hesabını sormayacak mısınız? Bu gezi fiyaskoyla sonuçlanmıştır” diye konuştu.

Neden erken seçim istedikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel, ülkenin ve ülke insanının çok zor durumda olduğunu ve bu nedenle bir an önce bu düzenin değişmesi gerektiğini savundu. Yüksel; “Ülke insanı aç. Açların karnını siz doyurun diyor. Açların karnını doyurun diyorsan senin orada ne işin var. Bu yapamamanın, yönetememenin en acı itirafıdır. Yandaş tok, aile fertleri tok, çocuklar, damatlar tok, beşli müteahhit çeteleri, mafyanın karnı tok. Onun dışında herkesin hali perişan. Çalanların, israf edenlerin karnı tok, milletin karnı aç, millet aç, perişan, işsizlik hat safhaya varmış, yoksulluk tavan yapmış. Bu şartlar altında utanmadan, sıkılmadan ‘milletin karnını doyurun’ diyorsunuz. Biz gelince adalet gelecek, eşitlik gelecek, sosyal devlet gelecek, Türkiye Cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesi olacak ve hiç kimse yatağa aç girmeyecek, bunu vaat ediyoruz, bunu haykırıyoruz.

Sen Ülkeyi Defalarca Erken Seçime Götürdün!

Neden erken seçim gündeme geliyormuş, bir türlü anlam veremiyorlarmış. Terör örgütleri istiyormuş erken seçimi… Peki adama sormazlar mı; ‘Sen bu ülkeyi defalarca erken seçime götürdün o zaman başka bir terör örgütü mü istiyordu?’ Türkiye’nin gidişatı kötüye gittiği için, bataklığın içinde olduğu için erken seçim istiyoruz. Yönetemeyenlerden, israf edenlerden, haram yiyenlerden, kurtulmak için erken seçim istiyoruz. Türkiye’yi mutluluğa, huzura, adalete, eşitliğe kavuşturmak için erken seçim istiyoruz.

Bir ülke israf denizinde yüzüyorsa o ülke ayağa kalkamaz, o ülke iflah olmaz. Dünyanın en büyük araç üreticisi Almanya’daki makam aracı sayısı 9000, Japonya’da 10.000 bizde 125.000. Sadece bir kalemi söylüyorum. Görmeyenler, duymayanlar da duysun, görsün diye paylaşıyorum. Kimin ne yaptığı belli değil. Ülke bu şekilde iflah olmaz. Ülkeyi yönetenler halka, millete örnek olur, israf etmez, kul hakkı yemez. Memlekette tuz koktu demiştik, memleketin çivisi çıktı, çürümeyen hiçbir şey kalmadı, nereye elimizi atsak çürümüş. 8 milyona yakın kişi asgari ücretin altında geçinmeye çalışıyor, inim inim inliyor. Ama bu millet sandığı bekliyor, sizi inim inim inletecek, bunun hesabını sizden soracak. TÜİK’in açıklamalarına göre yoksul sayısı 18 milyonu aştı. Ve yine soruyoruz; ‘128 milyar dolar nerede?’ Unutmadık, sormaya devam edeceğiz.

İcra dairelerindeki dosya sayısı 22 milyonu aştı. Bunlar resmi rakamlar, her dört kişiden biri icralık. Bankalara borç 2002 yılında 6.3 milyar TL iken şu anda 899 milyar TL’ye yükseldi. Vatandaş borçlu. Vatandaşın hali bu… Çare; ülkemizi bu yönetemeyenlerden kurtarmak! Biz erken seçimi kendimiz için istemiyoruz. Biz erken seçimi Türk milletini kurtarmak için istiyoruz. Türk milletini bu bataklıktan çıkarmak için istiyoruz, gelecek nesillere temiz bir deniz, yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir vatan, mutlu, umutlu bir vatan bırakmak için istiyoruz. Erken seçimden kaçamayacaksınız. Bir an önce ülkeyi bu ucube sistemden, dikta rejiminden, bu Tek Adam rejiminden kurtarmak için tek çare erken seçim. Bu millete verilebilecek en büyük müjde erken seçim kararıdır. Bir an önce bu kararı alın ve yönetemediğiniz bu ülkeyi vatanını seven, geleceğini, vatanını, bayrağını düşünen nesillere devredin. Kaçtığınız yere kadar kovalayacağız. O sandık milletin önüne gelecek, en büyük kırmızı kartı size göstereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, konuşmasının sonunda sırası gelen herkesi aşı olmaya davet etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here