“Atatürk İlkelerine Bağlı Kalmak Koşuluyla Herkes CHP’ye Destek Vermeli”

0
105

bülent bozdoğan8CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bozdoğan, Lütfü Savaş’ın CHP’den aday olmasını ve yolsuzluk skandalını değerlendirdi…

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, AKP’li Lütfü Savaş’ın CHP’ye üye olmasını ve Hatay Büyük Şehir Adayı olarak gösterilmesini ve yolsuzluk skandalı ve yansımalarını değerlendirdi.

CHP’nin ilkeleri, TC’nin birliğini bütünlüğü, Atatürk ilkelerine bağlı kalmak kaydı ile uyum içinde çalışmak isteyen herkesin CHP’de yeri olduğunu söyleyen CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, CHP’den Büyükşehir Adayı olarak Lütfü Savaş’ın gösterilmesini olumlu bulduğunu söyledi. Lütfü Savaş’ın desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Bozdoğan; “CHP’nin ilkeleri TC’nin birliğini bütünlüğünü, Atatürk ilkeleri ve bu ilkelerin bir kısmıyla yaşamaya alışmış insanlarımızı da CHP’ye destek vermeye çağırıyoruz. Dolayısıyla bugün sağ partilerde politika yapan bazı görev yapmış insanların partimize gelmesini, taraftar olmasını normal karşılıyorum. Bu insanların Türkiye’nin birliğine, beraberliğine katkı sunmasını da memnuniyetle karşılıyorum, Atatürk ilkelerine bağlı kalmak koşuluyla herkes CHP’ye destek vermeli” dedi.

CHP’nin Türkiye’nin kuruluşuyla birlikte kurulan bir ideoloji partisi olduğunu vurgulayan Bülent Bozdoğan, Cumhuriyet Halk Partisinin o yıllarda bu ideoloji ile kurulduğunu, O dönemde Anadolu’yu kucakladığını, ancak belli dönem sonra ayrılıklarla farklı partilere yönelmelerin olduğuna işaret etti. Bozdoğan; “Burada şunu demek istiyorum. O dönemde CHP olağanüstü bir dönemde çıkmıştır. Şimdi de çok büyük farklılık görülmüyor. İşgalden sonra bağımsızlığımız tehlikeye düştükten sonra çıktı CHP. Şimdi de çok büyük farklılıklar görülmüyor. Şimdi olağanüstü bölünme ve işgallere yönelik bir çalışma var.  Bu durumda insanlarımız yeniden toparlanıyor diyebilirim” şeklinde konuştu.

“Çıkar Çatışmaları AKP’yi Sarsıyor”

Bozdoğan, kolluk güçlerinin yetkilerinin kısıtlanması, basın çalışanlarının haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasının kınanacak bir durum olduğunu belirterek basına getirilen kısıtlama ile aslında halkın da haber alma özgürlüğünün kısıtlandığını söyledi. Yolsuzluklarla ilgili gelişmelerin yeni gelişmeler olmadığına işaret eden Bülent Bozdoğan; “Tanık olduğumuz bu olaylar ekonomimizi ve toplumumuzun psikolojisini yıpratmıştır. AKP bir ideoloji partisi değildir. Dağılma eğiliminde olan ANAP, DYP, MHP gibi Refah Partisi gibi partilerin taraftarını toplayarak, taraftarlarından bir ideoloji partisi olmanın ötesinde çıkarsal ilişkiyle kurulan bir parti olmuştur. Geldiğimiz noktada şimdi hepsi birbirinin kuyusunu kazmaya, yolsuzluklarını anlatmaya başladılar.

Bu durum kısa dönemde rahatlama gibi görülse de ülkemiz bu durumdan çok büyük bir yara almış durumdadır. Ülkemiz ekonomisiyle, toplumun psikolojisi ile de bağlantılı olarak çok büyük yara almıştır. Bu yolsuzluk Bakanların oğluna kadar gelip dayanmışsa, Bakanın bu işten bilgisinin olmaması mümkün değildir. Bu gelişmeler yaşanırken ilk olarak kolluk güçlerinde yapılan değişiklikleri görüyoruz. Bundan sonra kolluk güçleri haber vermeden bir operasyon düzenleyemeyecekler. Basın mensuplarının Emniyet binalarına girmelerine basın merkezini kullanmalarına engel koymaları basına getirilen yasak kadar insanların haber alma özgürlüğüne de yasak getirmeleridir. Bu gelişmeler kınanacak bir durumdur. Çıkar çatışmaları AKP’yi toplumumuz ve ekonomimizi sarsıyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here