Ataması Yapılmayan Öğretmenler Çözüm İstiyor

0
56

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, öğretmenler haftasında, öğretmenlerin sorunlarına değindi.

Kendilerini, “Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için yetiştirilmiş nesil ustaları, sayıları son 10 yılda 350 bine yaklaşan işsiz, güvencesiz, geleceksiz, aile hayali kuramayan aldığı kredili öğrenim bursunu ödeyememiş hacze düşmüş çok problemli diplomalı işsiz yıllardır atama bekleyen okulsuz mağdurlar” olarak tanıtan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, “Milenyum çağına girilirken ataması yapılacak öğretmen bulunamıyordu yerine veterinerler öğretmen yapıldı, milenyumdan sonra da öğretmen atamaları seçim malzemesi olarak kullanıldı… Sorun işte bu kadar kısa ve özdür” dediler.

2004 yılından itibaren öğretmen alımlarının azalması ile birlikte okullarda oluşan öğretmen açığının yıllık ortalama 80 bin civarında ücretli öğretmen çalıştırılmak suretiyle giderilmeye çalışıldığını ve taşeron ücretli öğretmenliğin meşru duruma getirildiğini savunan AYÖP üyeleri açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Öğretmen açığı günümüzde hala bu şekilde kapatılmaya çalışılmaktadır.(*)Ücretli öğretmenliğin herhangi bir eğitim kriteri yoktur kanatlı hayvan yetiştiricisi bile İstanbul gibi medeniyetin beşiğinde öğretmenlik yapabilir aylık 200 ila 800 tl arasında maaş alır bir yıl boyunca çalışsa da 120 iş günü sigorta primi dolmaz sigortasından çalınır sağlık güvencesi yoktur.

Puan usulüyle yapılan bu atamalarda özellikle ağustosta yapılan atamalarda önce sözleşmeli öğretmen alımı yapılıyor şubatta ise kadrolu öğretmen alımı yapılıyor ve böylece bir öğretmeni 2 kere atamış oluyorsunuz. 2005 yılından 2011 yılına kadar İşte bu aldatmaca sayılarla koskoca bir ataması yapılmayan öğretmenler ülkesi oluşturuldu ve işin tuhaf yani da şudur ki öğretmen atamalarının sorun olmaya başladığı 2003 yılından itibaren ülkemizde eğitim fakültelerinin açılışı da hızlanmış hemen-hemen siyasilerimiz gittiği her yerde eğitim fakültesi açmış, bir taraftan da fen edebiyat fakültesinden mezun olan arkadaşlarımıza 2 aylık eğitim sonrası pedagojik formasyon verilerek öğretmenliğe başvuru yapmaları sağlanarak işsiz öğretmenlerin sayıları katlanarak çoğalmıştır.

İşte tüm bu plansızca ve bilinçsizce yapılan işlere, bu sorumsuzca gidişata eğitim ve öğretimdeki düzensizliğe ve çarpıklığa dur demek için yüz binlerin sesi Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu olarak artık çözüm istiyoruz… 2009 yılından beri sesimizi ve haklı mücadelemizi herkese duyurabilmek için mücadele etmekteyiz.

Milli eğitim bakanlığı ve hükümet yetkililerin bu olayı artık ciddiye alıp belirli bir program dahilinde mevcut atama bekleyen öğretmenlerin belirli bir program dahilinde kademeli olarak koşulsuz atamalarının yapılmasını talep etmekteyiz. . AYÖP olarak bizler, Öğretmenler Günü’nü kutlamıyoruz. Bugünü AKP hükümetine karşı birlik ve mücadele günü ilan ediyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here