“At İzi-İt İzi” Uzmanı Azgın Boğa

0
366

Her mesleğin kendine özgü bir sırrı, bir püf noktası vardır. “İz ayırt etme” mesleği de, hassas meslek grupları arasında yerini alıyor. Herkes beceremez, tecrübe ve yetenek işidir.

Diyelim ki, AT İzi İT İzne karışmış. Ayırt etme işlemi nasıl çözülür? Çok kolay. Çözümün adresi, Kızılderili kabile reisi, AZGIN BOĞA’dır. Reise başvurulup, bu konuda uzmanlaşmış bir ekip istenir ve operasyon başlatılır.

Neden Kızılderili? Çünkü Kızılderililerin uzmanlık alanına girer. Asırlar boyunca ‘İz peşinde’ koşuşturmuşlardır. Artık onların gözünde, İz bulmak, İz ayırt etmek çocuk oyuncağıdır.

Bu meslek baba mesleğidir, babadan oğla geçer. Kızılderililer İz ayrışmadaki zorlukları çoktan aşmışlardır. Uyguladıkları sistem, günümüzde bile hala geçerliliğini korumaktadır.

“AT ve İT’in” yaşı, cinsiyeti, rengi, kilosu, boyu, kulak ve kuyruk uzunluğu… Kan grubu, kişneme ve havlama şekli, parmak izleri… Koşarken saatte yaptıkları hızı, sağlık durumları, atların kaç numara nal kullandıkları… AT ve İT’in vahşi ya da evcil, yerli ya da mülteci, evli ya da bekâr, evli ise yavru sayısı…

Kötü alışkanlıkların sembolü olan uyuşturucu, sigara, nargile veya alkollü içki kullanıp kullanmadıkları… “AT”ın Arap ya da İngiliz, saf kan ya da melez, “İT”in ise Dalmaçya, Buldok ya da Kangal ya da diğer türlerden olup olmadıkları…

Kızılderililerin ifadelerine göre, bu araştırma ve incelemelerden yola çıkılarak AT izi ile İT izini birbirinden ayrıştırmak mümkündür. AT izi ile İT izini ayrıştırmak; çölde iğne aramaya, pirincin taşını ayıklamaya, süte karıştırılan suyu tespit etmeye ya da sapla samanı birbirine karıştırmaya benzer.

Radar ve uydu iletişim sistemi, mobese kameraları, detektör, büyüteç, gece görüşlü dürbün, İHA ve benzeri ileri teknolojiyle donatılmış aletlere rağmen hata ve yanılma payı ortaya çıkabilir. Ne de olsa kul yapısıdır. Ama Kızılderililerin kullandıkları aletlerin tamamı Tanrı yapısıdır. Bu yöntem göz, burun, kulak, dil ve dokunma ile oluşan beş duyunun yanı sıra altıncı hissin de eklenerek bir araya getirilmesinden ibarettir.

Nasıl alternatif tıp üzerinde arayışlar sürdürülüyorsa, izleri birbirinden ayırma işi de Kızılderililerin teknolojiye alternatif olarak uyguladıkları doğal bir yöntemdir. AT izi ile İT izini birbirinden ayırt edemeyenler, hiç zaman yitirmeden soluğu AZGIN BOĞA’nın çadırında alsınlar.

Hiç tereddüt etmez hemen ilgilenir ve çözüm bulur. Kendini bu yolda adamış iyiliksever bir şahsiyettir. Çok duyarlıdır, yardımcı olmaktan kaçınmaz. Yaptığı yardımlara karşılık, ücret talep etmez.

Aramızda sır kalmak üzere, şunu hatırlatalım. AZGIN BOĞA, parayı reddeder ama ona götüreceğiniz üç şişe 70’lik “ateş suyu”na yok demez. Tedbirinizi önceden alın, eliniz boş gitmeyin!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here