Aşkın Baharı Olmaz

0
218

Değerli okurlarım, bahar çok önemli bir mevsimdir. Tabiat ana güzelliklere hamiledir. Dağların morartısı geçmiş, doruk ortaya çıkmıştır. Kendine düzlükte bir yer bulmaya çalışan kar suları ve yağan rahmet toprağa bereket getirmiştir. Toprak yemyeşil, ağaçlar ise çiçek açmıştır.

Bahar dolu-dolu bir sezondur. Kışın öncesi bahar, yazın sonu yine bahar. Bu nedenle bahar insanlar için çok önemlidir. Genelde bu mevsimde aşık olunur. Bahardan sık sık söz edilir. Haksız da değiller hani…

Aslında, ‘Aşığa Bağdat sorulmaz, ufukları aşar gider’ bu ifadeyi beynimize kazıyan da nur içinde yatsın. Eminim o da aşıktır. Tıpkı birileri gibi… Bazı aklı evvel insanlar, ‘Artık aşık olmak istiyorum’ derler zaman zaman. Onların aşık maşık olacağı yoktur. Hiç ısmarlama, veresiye aşık olunur mu?

Sanatçıların aşık oldum demeleri sizleri yanıltmasın. Onların aşkları mevsimliktir, ihtiras doludur, reklamdır, gelir ve de geçer. Onların büyük bölümü aşkın ‘A’sını bilmezler. Aşk, bazılarına çarpar, bazılarına teğet geçer. Fakat onlar hala aşkı arıyorlardır. Nereden bilsinler ki, aşık  olmak yürek işidir, dünyaya, insanlara meydan okumaktır.

öcal sanat10

Aşka gelince; karşı koyamazsın, direnemezsin, Elin ayağın bağlanmıştır… Artık nasıl anlarsanız… Aşkı sıradan bir beraberlik olarak kabul edenler daima hayal kırıklığına uğramışlardır. Aşk bir beraberlik değildi, kutsal bir sevgidir. Beraberlikten sonra hala onu çekici buluyor, beyninizi kemiriyorsa, aşıksınız diyebilirim.

Aşkınızı toprağa verip ve onsuz bir gününüz yoksa yaşam sizin için bir formalitedir, hiçbir şey size tat vermez, hep yalnız kalmak istersiniz, muhtemelen şair de olursunuz, belki de yazar…

Ben böyle birini yakından tanıyorum ama kimselere söylemem… Bizim kuşak, aşka ve aşıklara hep saygılı olmuştur. Leyla ile Mecnun, Arzu ile Kamber gerçek aşıklardan bazıları. Filmleri de gündem oluşturmuştur.

Aşkta bahar olmaz. Cehennem ateşidir, yakıcıdır. Aşık olmak her babayiğidin harcı da değildir. Aşık olmak yürek ister, özveri ister. Karşılık beklenmeden oluşan bir hadisedir.’’Hani aşka ihanet etti’’deniliyor, öyle duyumlar oluyor ya.Onlar aşık-maşık değiller.Günlerini gün etmişlerdir,hepsi o kadar.

Size önerim, aşık olmayı aklınızdan geçirmeyin, hele o yürek yoksa hiç düşünmeyin bile… Hani ‘Aşkı uğruna car verdi’ ya da ‘Aşkı uğruna hayatı cehenneme döndü zehir oldu’ deniliyor ya. Bu anlattıklarımın hepsi de aşk da mevcut. Aşkın Baharı Olmaz… Olmamıştır da…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

Sabırla Beklemek Aşk Yolculuğudur

Değerli Okurlarım, kışın o donduran, apaydınlık soğuğunda, baharın aheste aheste gelişini ve güneşin yatay gelen ısısını görebilmek, ondan yararlanmayı düşünebilmek ve daha sonrada yaz mevsiminin kavurucu sıcağını beklemek…

İşte, biz insanlar böyleyiz… İşimize geleni düşünürüz ama beklemeyi bir türlü beceremeyiz. Oysa beklemenin nelerle harmanlandığını anlayamayız. Onu bir anlayabilsek…

Beklemek yan yana durmaktır ve özellikle gönüllerin hoş olmasından daha öte, müthiş bir hadisedir. Aşk budur ve bunun için yaşar insan… Beklemek Umuttur… Umutlanmaktır… Sabırla Beklemek Aşk Yolculuğudur…

öcal sanat11

Peki, ya kavuşmak… Aydınlığa doludizgin giden bir otobanın başlangıcıdır… Kavuşmak, yolun sonunu görmektir… Bilen için kavuşmak, ayrılığın dayanılmaz acısının güçlü olarak hissedildiği ve o korkunun yüreğimize saplandığı andır…

Hepimizin bildiği gibi, dünyada bir son vardır çünkü ve bütün canlılar o acımasız sona mahkumdur. Bu yalan dünya, Allah’ın bütün sevgili kullarını, evliyanın, embiyanın seyyidini alan dünya değil midir?

Ve bazen şaşırırız da, kavuşmanın ayyuka çıkan coşkusu, neden bekleyişin içimize hapsettiğimiz coşkusu kadar derin ve şiddetli olmamıştır diye. İş bu duyguyu hep merak ederiz ve bundan sonra da merak edeceğimiz gibi.

Nedeni aşikar değil mi? Kavuşmakta korku, bekleyişte umut vardır da ondan… Karda yağar, yağmur da… Hepsi eylemini yapar gider… Yani, sonsuzluk, devamlılık yoktur. Her şeyde de, dünyada da bir son vardır. Sonsuzluğu bekleyemeyiz ama sağlıklı ve uzun bir ömür beklenebilir.

Allah nezdinde geçerli olan bir şey daha vardır ki; Dünyada yaşarken de, adam gibi adam olalım, güçsüzleri ezmeyelim, az yiyelim ama haram yemeyelim. Paramıza güvenerek mazlum bir eksik eteği ayartmaya çalışmayalım. İşte o zaman Allah nezdinde muteber bir kul olabiliriz.

Sadece ibadetle cennetin kazanılacağını hiç sanmıyorum. Badem bıyıklı olmanın bir anlamı yoktur. Burada günah varsa benim olsun.

Öyle anlar gelir ki; yaptığımız yanlışları, hataları ve günahları,

Ak Düşen Saçlar Anlatmaz… Sadece Hatırlatır…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

BİR BAYRAM

Bir bayram hatırlıyorum, sessiz…

Güneş ısıtır derler, yalan…

Soğuktu o gün mektuplar kadar…

Çünkü annesiz…

Yağmur değildi seller gibi yağan..

Benim gözyaşlarımdı durmaksızın damlayan

Bendim,annesizlik ateşiyle kavrulan..

Bulutlara meydan okuyarak ağlayan..

Bir bayram hatırlıyorum, durgun…

Gözlerim ağlamaktan yorgun.

Kalmamış takatim,

Yüzüm bir asır yaşamışçasına solgun.

Bir bayram hatırlıyorum, neşesiz…

Kalbim kırık bekliyorum ümitsiz

Sevmiyorum o bayramı ben.

Çünkü annesiz…

Bir bayram hatırlıyorum, istemeden…

Geçmişe dönülmez demeyin.

İçimde bu acı, bu ayrılık varken

Kalbim, bütün gücüyle annemi isterken

Maziyi yaşıyorum şimdi ben.

Bir bayram hatırlıyorum, kaderle…

Ağlamasam da, gözlerim nemli.

Annesizliğim ne kadar belli.

Kimi aldatıyorum?

Bu kaçıncı bayram,

Annesiz geldi. Annesiz geçti.

Emel AYDINALP – ETLİK / ANKARA

Günün Sözü

Fazla İltifat Edenin İftirası Çok Olur

Öcal’dan İnciler

Bize Dürüst Olan, Sadece Hayvanlardır

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here