Asalaklar Aramızda Cirit Atıyor!

0
103

İnsan dünyaya bir kez gelir. Her ne kadar bazı inançlarda adı söz edilen “Reenkarnasyon” tarzları ifade edilse de bu tez tamamen kanıtlanmış değil. Çok sevdiğim bazı arkadaşlarım kendi yorumlarıyla kafamı şaşırtsa dahi her işin rotasını bir tek cenabı Allah çizer.

Altıncı his her an aramızda… Nasıl oluyor, nasıl gaipten haber veriyor? İnsanlar toplum içerisinde düzen kurduklarında öne çıkan; asalaklar; sessizler; olarak kendi aralarında sınıflanır. Sessiz dediğimiz kişiler kendi hallerinde çalışır dururlar. Çevresine ve ailesine faydalı bir yol gösterici olurlar. Toplumlarda “öne çıkan” kişiler siyaset, kültür, sanat, sanatkâr, tüccar, gazeteci, bürokrat… Açıkçası kendilerini her yönleriyle yetiştirmiş kişilerin bir araya geldikleri bir sınıf şeklidir.

Bazı ufak tefek kayıplar olsa dahi o kişiler toplumlarda sitayişle gözetilir. Üstüne basarak bahsedeceğim asıl konu “asalak” kişilere ait. Öne çıkanların ayakları altında dolaşıp durur. Toplumda her türlü kepazeliğin rolünü oynar asalaklar sessiz ve öne çıkan kişilerin arasından zehirli mantar gibi türerler. Kamuoyunda hareketleri yakinen izlenir. Her an hata yapıp sevimsizleşirler. O yüzden onlar toplumsal göz hapsinde tutulur. Yakın ve geçmiş zamanımızda; toplumumuza rahatsızlık veren bu angarya kişileri az buçuk incelemeye kalktığımızda; Bazen en yakınımız bazen de kendine çok güven duyduğumuz kişiler şeklinde belirir. Peki, bu kişiler nerededir nasıldır ve toplumu ne şekilde meşgul ederler?

Evet, bu gerçekten çok ince ayrıntılar genelde yanı başımızda dururlar. Şeytani fikirlerle, canını alacağı yeni bir avının kurnazca peşinde dolanır. Titizlikle izini takip ederken, ne yazık avlandığının farkına varmaz. Devletin men ettiği konular onların vazgeçilmezleridir. Gelirlerinin çoğu adaletin terazisinde eğilir. Onlar gibi çok insanlar tanıdım ve gördüm. Erkeklik onların mayalarından silinmiş gitmiş. Çaresiz duygularına esir düşmüşler. İliklerine helal para yerine faiz, rüşvet geçirir, elde ettikleri birikimleri kursaklarından geçirirken mutlu olurlar.

Zamanla bu gibi kişiler toplumumuzda eksilmeye başladı. Tek tük ortalıkta dolaşsalar bile eskisi gibi değiller. Yakalandıkları yerde hem devletten hem de toplumdan aldıkları cezalar ile burunları kırılır. Toplum içerisinde ömür boyu fişlenirler. Gururla memlekette dolaşmaya hasrettir bunlar. Tıpkı serap misali bir görünür bir kaybolurlar. Aslında kalemim bunlara yönelik yazı yazmazdı ama cüppeli-müpmeli veya değişik güvenilir mekanlarda onları cirit atarken gördüğümde midem bir çeşit bulanır ki sormayın.

Kendini “sevecenler sınıfında” göstermeye gayret edenler; iş adamlarının birlikteliğinde kurulan derneklerde bir de utanmadan yer almazlar mı? Gel de sinirlenme gel de yazma… Uyarılarım onlar için adeta bir ninni! Yazmak istediğim şekiller bu asalaklar yüzünden bir anda değişiklik gösterebiliyor. İnsanların canını yakan bu şereften nem almamış kişileri etrafımda gezinirken kendimi gerçekten tutamıyorum. Onlar; kesinlikle kan emicidir. Sakın ha sakın! Onlara karşı dikkatli davranalım! Kedi misali ciğer verdikçe ciğerinizi almaya çalışır bu ne olduğu belirsizler… Allah, bizleri, milletimizi ve devletimizi, toplumdaki bu gibi asalaklardan korusun.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here