Arsuz’daki Pahalılık Halkı İsyan Ettirdi

0
1867

arsuz pahalılık1Arsuz plajlarındaki fahiş fiyatlar ve yol ücretlerine yapılan zamlar, bölge halkında tepkiye neden oluyor. Tepkisini dile getiren vatandaşlar; “Yetkililerden gerekli denetimleri yapmasını bekliyoruz” dediler.

Akdeniz’in en güzel kıyı ilçelerinden biri olan Arsuz’daki fahiş fiyatlar halkı isyan noktasına getirdi. Denize girmek isteyenlerden talep edilen plaj ücretleri Türkiye’nin en önemli turizm beldelerini bile solladı. Plaj işletmecilerinin bu tutumunu eleştiren halk; “Kendi memleketimizde denize parasız giremiyoruz. Antalya, Bodrum, Marmaris, Çeşme gibi en pahalı turizm beldelerinde bile plaja girme ücreti bu kadar pahalı değil. Arsuz’da günü birlik denize girmek isteyenler halk plajında 15 TL ücret vermek zorunda. Otel plajları ise 30 TL’ye kadar tırmanıyor. Arsuz dışında böyle yüksek ücret alan başka bir turistik plaj yok. Yetkililerden gerekli denetimleri yapmasını bekliyoruz” diyerek sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdiler.

Herkese açık olması gereken plajlarda, şezlong, duş ve servis ücretleri ile birlikte ciddi ücret alınmasıyla denize girmenin maliyeti yüksek rakamlara ulaşıyor. Konaklama ücretlerinin de emsal turizm beldelerinin çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan bayramı fırsata çeviren dolmuş sahipleri de 4 lira olan İskenderun-Arsuz yolcu ücretini, yüzde 30 zam yaparak 5,5 TL’ye çıkardı.

Arsuz’da plaj hizmeti veren işletmelerin hijyen ortamına da gereken titizliği göstermedikleri ileri sürüldü. Talep edilen yüksek ücrete rağmen kumsalların kirli olması, duş ve kabinlerde temizliğin ihmal edilmesi, masa ve şezlong servislerindeki özensizlik denize gelen vatandaşların şikâyetçi olmalarına yol açıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here