Arsuz’da Gaziler Günü Kutlandı

0
153

arsuz-gaziler günü1“Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek milli mücadeleyi başlatan, devletimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesinin 94. yıldönümü ve Gaziler Günü Arsuz’da törenle kutlandı. Gökmeydan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilcisi Hayri Hançer, daire müdürleri, meclis üyeleri, gaziler ve aileleri ile şehit yakınları katıldı. Atatürk Anıtı’ndaki kutlamalarda, askerlerle birlikte aynı safta duran gaziler törende büyük bir gurur yaşarken, zor bir süreçten geçen ülkede terör belası ile mücadele etmek için yeniden orduya katılmaya hazır olduklarını dile getirdi.

arsuz-gaziler günü2

“Türk Milleti Hep Var Olacak”

Bir gazi ve Hatay’daki gazilerin temsilcisi olarak, törende duygu yüklü bir açılış konuşması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilcisi Hayri Hançer ise Gaziler Günü’nün kendileri için şeref günü olduğunu ifade ederek; “Sevr’in rövanşını almanın hesabı içinde olan emperyalist güçlerin savaşlarda kaybettiklerini, çeşitli ayak oyunları ve masa başı manevralarıyla geri alma girişimlerine karşı milletçe sağlam durmamız kaçınılmaz bir görev olmalıdır. Zafer abidemiz olan Kurtuluş Savaşı’ndaki ulusal duruşumuzu aynı inanç ve aynı heyecanla muhafaza etmekle birlikte, dosta güven düşmana korku salmanın duruşunu sergilemek durumundayız. Tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletin savaşmış evlatları olduğumuzu asla unutmuyoruz. Biz gaziler, vatan ve bayrak müdafaasında dün olduğu gibi bugün de, yarın da yüksek moralli komutanlarımızın emir komutasında yüksek yüreklilikle el ele, omuz omuza olma inanç ve kararlılığı içindeyiz” dedi.

arsuz-gaziler günü3

“Türk insanın mücadele azmi ve kararlılığı karşısında kimse duramaz”

Deniz Piyade Asteğmen Muharrem Dayıoğlu, 19 Eylül’ün Gaziler Günü’nün devletin ve milletin gazilere verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olduğunu belirterek; “Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıya binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına karşılık vermiştir. Herkes bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanın mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar. Halkımızın birlik ve beraberliği ile Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek, dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here