“Arsuz Turizm Meslek Lisesinden Kötü Kokular Geliyor”

0
197

mevlüt dudu açıklama (18)CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu İstismar Söylentilerini TBMM’ye Taşıdı.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Arsuz Turizm Meslek Lisesi’nden kaynaklanan istismar söylentilerini TBMM’ye taşıdı. Yazılı bir soru önergesi vererek konuyu gündeme getiren Milletvekili Dudu, konu ile ilgili bir de açıklama yaptı.

“Arsuz Turizm Meslek Lisesi’nden kötü kokular geliyor” diyen CHP Milletvekili Dudu, okul ile ilgili çıkan söylentilere değindi. Anılan lise ile ilgili uzun süredir kamuoyunda dolaşan söylentilerin somutlaşmaya başladığını savunan Milletvekili Dudu; “Arsuz Turizm Meslek Lisesi binasının, daha öğretime geçmeden su baskınına maruz kalması düşündürücüdür. Demek ki planlanmasından başlayarak yapımına kadar hatalar ya da eksikler var ki böyle bir durum meydana gelmiştir. Bunun dışında yemekhane olarak kullanılacak yerin İskenderun İlçe tarım müdürlüğünce hijyenik bulunmaması ve yemekhane izninin verilmemesi de düşündürücüdür.

Bina yapımındaki bu eksikliklerin dışında, okulun donanım alımında da bir takım istismar olayları da dikkat çekicidir. 7-8 liralık elyaf bir yastığın 77 liraya alınması, 11.000 liraya müdür masası alımı konuşuluyor.

Turizm meslek lisesine yaklaşık 400.000 liralık donanım ve malzeme alındığı, bütün bu alımların da ihalesiz gerçekleştirildiği, İskenderun Endüstri meslek lisesinin döner sermayesinin kullanılarak bu alımların yapıldığı bilgileri var. Bu kadar büyük rakamlarda, ne amaçla ihalesiz alım yapıldığı oldukça büyük bir soru işaretidir. Konu ile ilgili inceleme talebinin İskenderun Kaymakamlığı’nca reddedilmesi de akıllarda soru işareti yaratıyor. Bütün bunların açıklığa kavuşması için konuyu TBMM gündemine taşıdım. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri konuyu aydınlatmaya davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here