Arsuz Belediye Meclisi, Büyük Bir Uyum İçerisinde Tüm Kararları Oybirliğiyle Aldı

0
84

arsuz bld meclisi (7)Arsuz Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında, 11 gündem maddesinin büyük bir uyum içerisinde, oybirliğiyle karara bağlandığı toplantıda, meclis üyeleri Başkan Culha’ya belediyeye iş makineleri alımı için İller Bankası’ndan yaklaşık 1 milyon 350 bin lira borçlanma yetkisi ile memurlar için toplu sözleşme imzalama yetkisi verdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü için kadro ihdası ile ilgili insan kaynakları müdürlüğünün de oy birliği ile kabul edildiği mecliste aralarında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda yıkılarak, yeniden yapılması planlanan Uluçınar Köprüsü’nün de bulunduğu zorunlu olarak uygulama imar planı tadilatı gerektiren 6 madde imar komisyonuna havale edildi.

Arsuz Köprüsü Şehirleşmede Önemli Bir Hamle Olacak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, can ve mal güvenliği nedeniyle ulaşıma kapatılan Uluçınar Köprüsü için Karayolları’nın talebi doğrultusunda gerçekleştirilen koruma amaçlı imar olanı tadilatı kapsamında köprünün çift şerit şeklinde ve 22,5 metre uzunluğunda yeniden yapılacağını söyledi.

arsuz bld meclisi (8)

Uluçınar Köprüsü’nün yeniden inşa edilmesinin ardından gerçekleşecek olan çevre düzenlemesini şehircilik kapsamında atılan ilk adım olarak nitelendiren Başkan Nazım Culha; “Köprümüzün tamamlanmasıyla, iki tarafında gerçekleşecek olan yeşil alan ve parklar, köprünün uzantısı kapsamında açılacak olan 20 metrelik yol ilçe merkezimizi yepyeni bir görünüme kavuşturacak. Bunun yanısıra Gözcüler Mahallemizin kalbine kadar inecek olan 25 metrelik yol çalışması, mahallelerimizde yapılacak olan yol sınırlarının düzeltilmesiyle yollarımızın çehresi değişecek” derken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün de kurulmasıyla Fen İşleri Müdürlüğü’nün yükünün hafifleyeceğini ifade etti.

Meclis üyeleri bir sonraki meclis toplantısının 4 Aralık 2015 Cuma günü saat:15.00’te yapılmasını kararlaştırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here