Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İGC’yi Ziyaret Etti

0
103

igc ziyaret20Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Yavuz,  Sedat Deveci ve bazı meclis üyeleriyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyareti yaptı. Veysel Cıncık Başkanlığındaki yeni yönetimi göreve başlamaları nedeniyle kutlayan Arsuz Belediye Başkanı Culha, basının tam anlamıyla sesleri olduğunu belirtti.

İskenderun’un 5 katı bir alana sahip olan Arsuz’da yapılan hizmetlerin kolayca görülmediği için basının desteğine büyük ihtiyaç duyduklarını belirten Culha; “Arsuz, tüm Hatay’ın yakından ilgilendiği, tanıdığı önemli bir turistik ilçe. Birçok Belediye Başkanının, milletvekilinin yazlıkları bulunuyor. Arsuz’da yaptığımız hizmetler hemen göze çarpmıyor. Örneğin Madenli’de yapılan hizmetimizi, Karaağaç’ta yaşayanlar görmeyebiliyor. Bu nedenle basın bizim sesimizi iletiyor. Hizmetlerimizi ancak basın yoluyla geniş kitlelere duyurabiliyoruz. Bunun için tüm basın mensuplarına müteşekkiriz. Arsuz’umuz için yapacağımız çok iş var. İmkanlarımızı sonuna kadar kullanarak öncelikli tüm işlere el atmaya çalışıyoruz. Bir turizm kenti olan Arsuz’un eksiklerinin hızlı şekilde giderilmesi gerekiyor. Bu çalışmalarımızda Hükümetten ve siyasi partilerimizden de destek bekliyoruz. Bu arada Devletimizin de yatırım yapmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

igc ziyaret21

Önümüzdeki yıl alt yapıya başlayacaklarını ardından üst yapı çalışmalarının geleceğini belirten Culha, turizme yönelik planlamalarının da olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Arpaçiftlik’de Geç Roma Dönemi’ne (6.Yüzyıla) ait Kutsal Havariler Kilisesi’nin kalıntılarının ortaya çıkarılmasının çok önemli bir süreç olduğuna dikkati çeken Culha; “Bulunan eserdeki taban mozaikleri ilk günkü kadar sağlam ve parlak. Bu hem bölge tarihine hem turizme hizmet edecek bir olaydır. Bölgemizde birçok kalıntının daha ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Bunun için lazer çalışmasının da yapılacağı bana belirtildi” dedi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için Culha ve ekibine ziyaret nedeniyle teşekkür ederek; “Biz basın mensupları olarak görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Sizin ve sizin gibi yöneticilerin çalışmalarını objektif olarak halkımıza iletmekle sorumluyuz. Aksi şekilde çalışmalar yapanları ise aramızdan uzaklaştıracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here