Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Eğitim, Olmazsa Olmazımız”

0
99

nazım culha14Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, dün başlayan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenciler, veliler ve öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını ve başarılarla dolu geçmesini diledi.

Büyük Önder Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ilk adımının aydınlık nesiller yetiştirebilmek olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “İnsan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Yaşamımızın en önemli aşamalarından olan okul hayatımızda göstereceğimiz başarı, daha müreffeh bir hayatın temeli ve teminatı olacaktır. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitim yoluyla mümkündür.

Milli değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen, özgür düşünen, sorgulayan, bilgiyi üretebilen, Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmek; ülkemizi daha güçlü kılacaktır. Bu süreçte de kuşkusuz en büyük görev ‘Eğitim ailede başlar’ sözünün ruhuna uygun olarak anne ve babalar başta olmak üzere öğretmenlerimize düşmektedir. Bizler de idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek, çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmesi ve iyi birer birey olabilmesi için hep beraber gayret edeceğiz. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilçemiz, ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here