Arpagedik İlkokulunda Aşure Günü Etkinliği

0
420

arsuz-aşure günü1Başkan Culha; “Kültürümüz geleceğe taşınıyor”

Arsuz’da eğitimde yakaladığı başarıyla adından söz ettiren ve düzenlediği sosyal etkinliklerle de örnek okullar arasına giren Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği Aşure Günü’nün beşincisini gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, veliler, okul aile birliği ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 5. Aşure Günü etkinliğinde Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Abbas Erbil ve öğretmenlerin gösterdiği misafirperverlik takdir edildi.

Etkinlikte, aşure tenceresinin başına geçen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kaplara aşure doldururken, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay ile Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın’ın da katkılarıyla özenerek süslenen ilk aşure kasesi Arpagedik Mahalle Muhtarı Süleyman Sürmelioğlu’na ikram edildi.

arsuz-aşure günü2

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, Muharrem Ayı’nın dostluk, kardeşlik ve paylaşma duygularını daha çok pekiştirdiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Kültürümüzde var olan Muharrem Ayı’nda aşure dağıtma geleneğimizi yaşatmak ve bunu geleceğimiz olan öğrencilerimize anlatmak ve aktarmak amacıyla düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Bu tür sosyal etkinlikler gelenek ve göreneklerimizin geleceğe taşınması açısından büyük önem taşırken, öğrenci- veli – okul ilişkilerinin de güçlenmesine katkı sunuyor. Bu vesileyle, başta okul müdürümüz Abbas Erbil olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eder, hepinizin Muharrem Ayı’nı kutlarım” dedi.

Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Abbas Erbil de, Muharrem Ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdikleri etkinliği önemsediklerini belirtirken, 5. Aşure Günü’nün gerçekleşmesinde en büyük katkıyı sunan Hayırsever Ahmet Parlar’a ve kendilerini yalnız bırakmayan protokol üyelerine de ayrı ayrı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here