Anıyoruz! Arıyoruz!

0
244

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde törenlerle anılıyor. Ketimizde de düzenlenecek olan anma etkinlikleri dâhilinde Atatürk Anıtına çelenkler konulacak ve “Mustafa Kemal Atatürk” adlı bir oratoryo sergilenecek.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. ölüm yıldönümünde yine fikirleriyle liderlik vasfıyla anılacak. Tüm ülkede olduğu gibi İskenderun’da da anma programı, bugün saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak olan anma programında, ulu önderin hayat gözlerini kapadığı saat olan 09.05’te, ilçemizde bulunan tüm sirenler 2 (iki) dakika süreyle Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çaldırılmasıyla saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde de İstiklal Marşımız okunacak. Göndere çekilen bayraklar da sonra yarıya indirilecek.

74. yıl anma etkinlikleri, saat 09.30’da ise Belediye Kültür Sarayında devam edecek. Burada da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan törenin açılış konuşmasını İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Yıldız yapacak. Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönünün ayrıntılı bir şekilde anlatılacağı sunum da gerçekleştirilecek. Anma töreninde son olarak İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Mustafa Kemal Atatürk” isimli oratoryo sahnelenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here