Amanos Dağlarının Eteklerinde Çıkan Yangında 50 Hektar Ormanlık Alan Kül Oldu

0
263

orman yangını7Geçtiğimiz haftasonu akşam sıralarında Antakya merkeze bağlı Amanos Dağları eteklerinde Ballıöz ve Kisecik Mahallerindeki ormanlık alanda 4 ayrı noktada yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenmezken, ihbar üzerine Antakya Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler bölgeye giderek yangına müdahale etti. Alevlerin, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılması üzerine bölgeye Adana, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye’den de arazöz ve yer ekipleri sevk edildi.

Hem arazi şartları hem de şiddetli rüzgar nedeniyle yangını kontrol altına almakta zorlanan ekipler, zaman zaman da ölümle burun buruna geldi. Bunlardan birinde Antakya Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği alevler, rüzgarın etkisiyle bir anda yükselince ormancılar, yangının ortasında kaldı. Ekipler, koşarak bölgeden uzaklaşıp yanmaktan son anda kurtuldu.

orman yangını8

2 helikopter, 37 arazöz, 23 su tankı, 13 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 2 greyder, bir kepçe, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye araçlarıyla yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Kisecik Mahallesi kırsalındaki ekiplere mahalle sakinleri taş ve sopalarla saldırdı. İddiaya göre ormanın içindeki piknik alanının geç müdahale edildiği için yandığını öne süren vatandaşlar, taş ve sopalarla 1 orman mühendisi ile 4 orman işçisini dövdü. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, vatandaşları bölgeden uzaklaştırırken, aldıkları darbelerle hafif şekilde yaralanan 5 kişiye ambulanslarda müdahale edildi. Olayda Orman işletme Şefliği’nin araçları da hasar gördü.

1 işçinin de dumandan etkilendiği yangın da, 6 ev tedbir amaçlı olarak tahliye edilirken, bu evlerden 2’si yandı. Yaklaşık 7 saatlik bir müdahalenin ardından saat 01.00 sıralarında yangın kısmen kontrol altına alındı. 50 hektarlık alanı yakıp kül eden yangın, sabaha kadar süren çalışmaların sonunda saat 09.30’da da tamamen söndürüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here