Amanos Dağında Mahsur Kalan İki Kişi Kurtarıldı

0
97

amanos'ta mahsur1Dörtyol ilçesinde  hayvanlarını almak için çıktıkları Amanos dağında mahsur kalan  iki kişi AFAD Jandarma Özel Harekat  ve Orman Ekiplerinin mücadelesi soncu kurtarıldı.

Önceki gün öğleden sonra  Horu Yaylası’nda bulunan hayvanlarını almak için  bölgeye giden Turgut Barış ve İlker Çelikçi isimli vatandaşların şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelan ve kar nedeniyle mahsur kaldığı bildirdi. Dörtyol Kaymakamlığın da oluşturulan Kriz Merkezi’nin ardından  AFAD ve Jandarma Özel Harekat  ile Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket etti. Yolda meydana gelen heyelan dolayısı ile ağaçların yolu kapatması sonucu kepçe ve dozerler Horu yaylasına ulaşamadı.

Sabah erken saatlerde bir Askeri keşif Helikopteri de bölgeye yönlendirildi  keşfin ardından AFAD  Jandarma Özel Harekat ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de Karayolundan tekrar bölgeye çıktı.

Yapılan araştırmalarda Mahsur kalan iki kişi Horu Yaylası yakınlarında bulundu. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen Turgut Barış ve İlker Çelikçi Dörtyol Devlet hastanesine ulaştırıldı.

Kaymakam Recep Soytürk; “Haber alır almaz hemen Kriz Merkezimizi faaliyete geçirdik. İlgili birimlerimiz ile yoğun bir gayret içerisinde Askerimiz ile AFAD  Ekiplerimiz ile ve Orman İşletmesi ekiplerimiz ile gerekli koordine sağlanarak uyumlu bir çalışma yapıldı. Sabah 09.30 sularında ekiplerimiz bölgeye ulaştı ve vatandaşlarımızı aldı. Çok şükür sağlık durumları iyi. Gencimizin ayağında biraz soğuktan dolayı problem olmuş. Doktorlarımız gerekli müdahaleyi yapıyorlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here