Altınözü/Sarılar’da Geleneksel ‘Yaz Festivali’ Dolu-Dolu Geçiyor!

0
43

Geçtiğimiz yıllarda oldukça rağbet gören ve gelenekselleştirilen ‘Altınözü/Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği’ tarafından düzenlenen “Yaz Festivali”nin üçüncüsü, oldukça renkli görüntülerle başladı. Festival 7 Ağustos tarihine kadar sürecek.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde Ortodoks Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Sarılar Mahallesinde, Sarılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca sürecek olan “Yaz Festivali” Manuş Baba konseri ile başladı. Düzenlenen konserde sevilen şarkılarını seslendiren ve yaklaşık iki saat sahnede kalan sanatçı Manuş Baba, dinleyenlerine keyifli dakikalar yaşattı. Konsere yoğun ilgi gösteren bölge halkı, cep telefonlarının ışıklarını yakarak Manuş Babaya şarkılarında eşlik ettiler.

Dolu-Dolu 3 Gün

5-7 Ağustos tarihlerinde planlanan Sarılar Mahallesi 3’cü Yaz Festivali bu yılda yine dopdolu geçecek. Manuş Baba’nın yanı sıra, yöre halkı 7 Ağustos’ta Ogün Sanlısoy, Mikotin Band konserleriyle de coşacak, Ahmet Küçükdoğan’ın illüzyon şovu da hem şaşırtacak, hem eğlendirecek.

Altınözü/Sarılar’daki festival kapsamında aynı zamanda çocuk etkinlikleri, pandomim gösterisi ve çekiliş etkinlikleri de yer alıyor. Mahallede festival kapsamında kurulacak çadırlarda yöresel tatlara ve ürünlere yer verilirken, kurulan tahta salıncak ise hem çocukları eğlendirirken, hem de katılımcılara nostaljik anlar yaşatacak.

Sarılar Mahallesinde düzenlenecek olan festivale tüm halkı davet eden Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği Başkanı Costa Çifçioğlu; “Atalarımızdan bize kalan kültürel mirası yaşatmak ve şenlikleri geleneksel hale getirmek amacıyla düzenleyeceğimiz festivalde herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here