Altın Son İki Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi

0
60

uğur fırat-piyasa11İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat haftanın ilk borsa değerlendirmesiyle yatırımcılarını bilgilendirmeye devam ediyor.

Her hafta başı piyasa değerlendirmesi yapan Başkan Fırat, altının son iki ayın en düşük seviyesine gerilediğine işaret ederek; “Altın ‘Jackson Hole’ sonrası düştü. Altın, piyasaların Yellen’ın Jackson Hole toplantısındaki konuşmasını değerlendirmesi ile düştü. Altın, yatırımcıların ABD ekonomisinin Fed’in faizleri artırmasına yetecek denli güçlü olup olmadığı değerlendirmesini yapmaları ile birlikte, son iki ayın en düşük seviyesine doğru geriledi ve iki hafta üst üste gerçekleştirdiği kayıplarını genişletti.

Fed Başkanı Janet Yellen, 22 Ağustos’ta yaptığı konuşmada, politika yapıcıların, faiz artırımına gitmeden önce, ABD ekonomisinin güçlü ayaklar üzerinde durduğundan emin olması gerektiğini ve tartışmanın olağandışı genişlemeden ne zaman geri çekileceğine doğru değiştiğini söyledi. ABD merkez bankasının, ekonomideki iyileşme ile birlikte, teşvikleri azaltacağı spekülasyonu, altının 2013 yılında yüzde 28 düşmesine neden oldu.

Fed, Aralık 2008’den bu yana borçlanma maliyetlerini sıfır seviyesi yakınında tutarken, aylık tahvil alımlarını son altı toplantısının her birinde azalttı. Altın, Ukrayna ve Orta Doğu’daki gerilimlerin güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu, bu yıl halen yüzde 6.4 değer kazanmış durumda” diyerek haftanın ilk borsa değerlendirmesini yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here