Altın ‘Güvenli Liman’ Alımları İle Yükseldi

0
76

uğur fırat-piyasa6İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altının, Yunanistan’ın kurtarma paketini reddetmesi ve Ukrayna’da artan gerginlikle birlikte artan güvenli liman alımlarından destek bulduğunu kaydetti.

Haftanın piyasa değerlendirmesini yapan Fırat; “Altın, ABD’de Cuma günü açıklanan istihdamın verilerinin ardından, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın, hükümetinin ülkenin kurtarma paketini reddettiğini bir kez daha vurgulaması ve Ukrayna sorununun daha da kötüleşebileceğine ilişkin endişelerin artmasının güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu değer kazandı” dedi.

Doların da 2.49 TL’yi aştığını ifade eden Fırat; “Dolar/TL geçtiğimiz haftaki sert yükseliş ve tüm zamanların en yükseğine ulaşması sonrasında, bugün de 2.49’u aşarak rekoru yukarı taşıdı. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TCMB’yi eleştiren açıklamaları sonrasında hızlı yükselen dolar/TL 2.4683 ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Perşembe günü yükselişe ara veren kur, Cuma günü ise ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında tekrar yukarı hareket etmeye başladı ve 2.4813’e dokunarak rekor tazeledi. Bugün 2.4954 ile rekor tazeleyen dolar/TL kuru, saat 10:24 itibarıyla 2.4914 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0.85 yukarıda 2.8294 lirada seyrederken, sepet kur 2.6611’de. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0.32 artarak 1.1352 dolar düzeyine yükseldi” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here