Alt Yapı Çalışmaları Koordine İçinde Sürüyor

0
96

bld-çalışmalar1İskenderun’un yeni içme suyu şebekesi, yağmursuyu drenaj kanalı, doğalgaz ve TEDAŞ elektrik şebeke çalışması koordine içerisinde devam ediyor.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, TEDAŞ İskenderun İşletme Müdürü Yusuf Coşkun, Aksagaz Hatay-Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan ile birlikte bir koordinasyon toplantısı düzenledi. Çalışmaların eşgüdüm içerisinde ve sistemli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, fikir paylaşımında bulunuldu ve öncelikli olarak yapılması gereken yerler belirlenerek, kararlar alındı. Toplantıda, çalışmalarla ilgili idare müdürleri ve sorumlu teknik personel de hazır bulundu.

Koordinasyon toplantısıyla, yeni içme suyu şebekesi, drenaj kanalı, doğalgaz, elektrik şebekesinin eşzamanlı yapılarak, altyapı çalışmasının en kısa sürede tamamlanması, altyapısı biten yerlerin bir defada asfaltlanması, yeniden asfaltın kırılmasının önüne geçilerek kamu zararının önlenmesi amaçlanıyor.

bld-çalışmalar2

Asfalt Çalışması 2 Mahallede Tamamlandı

İskenderun’da kapsamlı asfalt çalışması İsmet İnönü Mahallesi’nin ardından, Mustafa Kemal Mahallesinde de tamamlandı. Piri Reis Mahallesinde ise çalışmalara başlandı. Kapsamlı asfalt çalışması, belediye sınırları içerisinde altyapı çalışması tamamlanan cadde, sokak ve bulvarlarda hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilirken, Başkan Civelek de çalışmaları yerinde inceliyor. Ana arteller ve ana caddeler kapsamlı asfalt yapılıyor, ara cadde ve sokaklar kilitli parke taşıyla döşeniyor.

Kilitli parke taşı döşeme çalışması ise Mustafa Kemal Mahallesi’nde sürüyor. İskenderun’un Mustafa Kemal, Gürsel, Modern Evler ve Meydan mahalleleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesi alanında yağmursuyu baskınına son verecek olan yağmursuyu drenaj kanalı inşaat çalışması aralıksız devam ediyor.

Drenaj kanalı çalışmasının AVM önündeki bölümü,  tamamlandı. Asfaltlanan yol ve çevresi, süpürge aracıyla temizlendi.  Zabıta Müdürü Abdullah Kaya gözetiminde duba ve güvenlik şeritleri kaldırılan yol, Perşembe günü kısmen ulaşıma açıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here