Alkolik Özsoy, Alkolden Kurtulup Huzurevinde Yaşamak İstiyor

0
123

alkolik evsiz1Kentimizde görüntü ve çevre kirliliğine yönelik büyük bir titizlikle çalışma yürüten İskenderun Belediyesine bağlı Sivil Zabıta Ekiplerinin, evsiz ve kendine bakamayan dilenciler konusunda elleri kolları bağlı. Bunlardan biri olan, evsiz ve alkol sorunu yaşayan dilenci Necati Özsoy ise; “Artık içmek istemiyorum!” diyerek, yardım bekliyor ve devletin şefkatli ellerine sığınmak istiyor.

Kent merkezinde evsiz olan, alkol sorunu yaşayan ve sağlık sorunu da çeken, geçimini sağlamak içinse dilencilik yapan Necati Özsoy’un durumu yürek burkuyor. Özsoy’un devlet eliyle huzur evine yerleştirilmesi konusu daha önce de basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulmuş, başta İskenderun Kaymakamlığı ve diğer yetkililer bu konuda göreve davet edilmişti. Fakat aradan geçen zamana karşın Özsoy, sağlık sorunu da yaşadığı için sokaklarda sürünerek ilerlemeye ve dilenmeye devam ediyor.

Necati Özsoy’u, geçtiğimiz hafta sonu rutin kontroller sırasında yine gören Sivil Zabıta Ekipleri, ellerinden gelen bir şey olmadığının altını çizerek; “Kentimizde Adana nüfusuna kayıtlı Berat Alabaz, Dörtyol nüfusuna kayıtlı Metin Boza ve Kırıkhan nüfusuna kayıtlı Necati Özsoy adında evsiz dilenciler bulunuyor. Biz bunları toplayıp şehrin dışına bırakıyoruz, ne yapıp edip geri geliyorlar. Bu konuda emniyete de bilgi veriyoruz. Bilinci yerinde ama alkol alıyor. Araştırdık ailesi veya yakını olabilecek kimseyi bulamadık” diyerek ilgililerin konuya el atmasını istediler.

Dilenci Özsoy ise 13 yıldır alkol aldığını söylerken; “Artık içmek istemiyorum! Beni kurtarın” diyerek, yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here