Ali İsmail Korkmaz Katledilişinin Birinci Yılında Anıldı

0
49

ali ismail korkmaz2CHP’li Eryılmaz; “Bu Zulmü Yapanlar, Halkımızın Vicdanlarında Mahkûm Olacaklar!”

Ali İsmail Korkmaz’ın katledilişinin birinci yıl dönümünde binlerce yürek Ali İsmail Korkmaz ve diğer demokrasi şehitlerini anmak üzere bir araya geldi.

Gezi Olayları sırasında Eskişehir’de uğradığı saldırının ardından 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz memleketi Hatay’da mezarı başında anıldı. Korkmaz ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında Antakya’daki Amfi Tiyatroda, Tolga Sağ, Pınar Aydınlar, İlkay Akkaya ve Barış Atay gibi isimler sahne aldı. Gecede Korkmaz ailesi de sahneye çıkarak Ali İsmail için geceye katılanlara teşekkür etti. Hep bir ağızdan “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atılan etkinlikte, barış ve kardeşlik türküleri söylendi.

Anma etkinliklerine katılan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz 2 Haziran 2013 günü, tarihin çirkin yüzünü Eskişehir’in bir ara sokağında gösterdiğini hatırlattı. Eryılmaz, halkın demokrasi ve özgürlük taleplerini demokratik bir ortamda göstermesini dahi içine sindiremeyen AKP iktidarının, yine aynı yerde aynı tarihte kendi halkına karşı kan saçarak demokrasiyi katletmeyi tercih ettiğini belirtti. Eryılmaz, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi;

“Bir ara sokakta Ali İsmail’i sıkıştıran insanlıktan nasibini almamış caniler, tüm yobazlıklarını, kinlerini ve merhametsizliklerini acımadan genç Ali İsmail’in üzerine kustular. 2 Haziran gecesi polis ve eli sopalı caniler tarafından darp edilerek komaya giren, darp edildikten sonra gittiği hastanede ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabilen Ali İsmail Korkmaz, 38 gün hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde maalesef hayatını kaybetti.

ali ismail korkmaz3

Geleceğe dair umutları olan bir fidanı daha hayattan koparan caniler hala cezalandırılmış değil. Ülkemizin getirildiği bu tablonun baş mimarı ve esas faili ise ‘polise talimatı ben verdim, destan yazdılar’ diyen R. Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir. Gezi direnişinde Başbakanın talimatıyla destan yazan zihniyet onlarca yurttaşımızın gözünü kör ederek hayatını kararttı, yüzlerce insanımızı yaraladı o da yetmedi onlarca fidanımızı hayattan koparttı. Davalar güvenlik gerekçesiyle farklı illere kaçırıldı, siyasi baskılarla yargılamalara müdahale edildi.

Bu Kara Leke AKP’nin Anlına Yapıştı

Kendi inadı uğruna, kendinden olmayanlar diye nitelediği gençlere, kadınlara, hatta çocuklara bile, elindeki güvenlik güçlerini, devletin valilerini, emniyet müdürlerini kullanarak şiddet uygulayan, gaz bombalarıyla, polis copuyla, sıkılan mermilerle insanların ölümüne, sakatlanmasına ve fişlenmesine sebep olan bir zihniyet, ülke tarihindeki en karanlık, en anti demokratik ve şiddet dolu sayfaların yazılmasını sağlamış ve bu kara leke AKP’nin alnının ortasına yapışmıştır.

Bugün Ali İsmail kardeşimizin hunharca katledilişin 1’ci yıldönümü! Unutulmasın ki bu zulmü yapan, koruyup kollayan ve halkına reva gören zihniyet er geç halkımızın vicdanlarında en ağır cezaya mahkûm olacaktır.

Gezi olaylarında özgürlük, demokrasi, eşitlik ve gençlere daha çok söz hakkı istedikleri, yasaklara ve baskılara boyun eğmeyeceklerini haykırdıkları için orantısız ve anlamsız bir şiddetle hayattan kopartılan demokrasi şehitlerimiz Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve Berkin Elvan’ı unutmadık, unutturmayacağız. Demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz, mekânları cennet olsun!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here