Albayrak; “Dersim, Kandır, Gözyaşıdır. Tunceli Barıştır”

0
240

işçi partisi açıklama2İşçi Partisi İskenderun İlçe Sekreteri Mehmet Albayrak, Tunceli’nin isminin Dersim olarak değiştirilmek istenmesini sert bir dille eleştirdi. Dersim’i ortaçağ, Tunceli’yi de Cumhuriyet çağı olarak nitelendiren Albayrak; “Dersim, bölünmeye dönüştür! Tunceli birlik ve dirliktir. Dersim, kandır, gözyaşıdır. Tunceli barıştır” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Yeni Demokrasi Paketini 30 Eylül’de açıklayacağını ilan etmesinin üzerine açıklama yapan Albayrak; “Paket bölünme açılımının yeni adımıdır. ABD ile AKP + PKK koalisyonunun ürünüdür. BOP Eş başkanlığının “demokrasi paketi”nde “Tunceli’yi Dersim yapmak” da vardır. Cumhuriyete karşı Dersim Harekâtı başlatılmaktadır. Planları, Cumhuriyeti Dersim’den vurmaktır. Hedef, Atatürk’ü yargılamaktır. Hedef, Dersim üzerinden Cumhuriyete yıkıcı darbe indirmektir!” diye konuştu.

Tunceli’yi Dersim yapmaya kalkışmanın, Cumhuriyet tarihimizin en büyük kışkırtması olduğunu öne süren Albayrak; “Tuncelililer ve Kürtlerimiz, Cumhuriyet Devrimine ve Atatürk’e karşı kışkırtılmaktadır. Dersim üzerinden Alevi Kürdümüz ile Sünni Kürdümüzü Cumhuriyete karşı birleştirmek istiyorlar. Tunceli halkına Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan’ın projesinde görev veriliyor. Tunceli halkını, yaraları kaşıyıp Atatürk’e ve Cumhuriyete karşı yönlendirmek istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin de paketin taşıyıcısı rolüne soyunduğunu da savunan İşçi Partili Albayrak; “Atatürk’ü Dersim’den vurma projesi, ABD’nin, AKP’nin PKK’nındır. Başrollerde ise Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Hakan Fidan, Abdullah Öcalan vardır. CHP’nin bunların arasında ne işi var? Ya Atatürk Ortaçağı temizler, ya da Ortaçağ Atatürk’ü yıkar! Gelinen noktada, CHP, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Güllerin Dersim üzerinden Cumhuriyetle hesaplaşmasına ortak olmaktadır. Tunceli’nin adını değiştirmek, Türkiye halkının geleceğiyle oynamaktır. Bu Cumhuriyeti yıkmaya tam teşebbüstür! Bu Kemalist Devrimle hesaplaşmaktır!

AKP, CHP, BDP’nin tabanlarına sesleniyoruz. AKP, CHP, BDP milletvekillerine sesleniyoruz: Cumhuriyeti ve vatan bütünlüğünü hedef alan bu ihanet harekâtına karşı ayağa kalkın! Milletle birleşin! Millet bu sinsi planı bozguna uğratacaktır! Tunceli’nin adını değiştirme girişimi, kesinlikle referanduma götürülmelidir. İşçi Partisi olarak bütün milletimizi, Cumhuriyetin Tuncelisi için direnişe çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here