Akdeniz Gençlik Derneği, Eğitim Projeleri İle Sınırları Kaldırdı

0
105

Akdeniz Gençlik ve Eğitim Derneğinin Gönüllü çalışma projesi kapsamında Lituanya’dan eğitimciler İskenderun’a geldiler. Ziyaret kapsamında Lituanya Rokişkis Halk Eğitim Merkezinde görevli eğitmenler kentimize geldi.  Eğitmenler Violeta Deksniene ve Skirmante Deksniene İskenderun ve Belen Halk Eğitim Merkezi ile Gazi İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundular.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akdeniz Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Ercan Aflaz; “Gönüllü çalışma projesi hazırlık toplantısı amacıyla misafirlerimizi şehrimizde ağırladık. Misafirlerimize buradaki okullarımızdaki ve Halk eğitim Merkezlerindeki yetişkin eğitimler hakkında bilgiler verildi. Bu proje sonrasında Yetişkinlerde Gönüllü Çalışma projesi kapsamında 50 yaş üstü 6 vatandaşımızı gönüllü olarak 3 haftalık süre ile Lituanya’da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Halk eğitim merkezine göndereceğiz.

Aynı şekilde 50 yaş üstü 6 Lituanyalı vatandaş da Türkiye’ye gelerek burada Halk eğitim Merkezinde gönüllü olarak çalışacaklar. Bu projenin finansmanlığı ise Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır. Misafirlerimizi kentimizde 5 gün süre ile misafir ettik. Derneğimizin faaliyetlerinin yanı sıra Türk örf ve adetleri hakkında misafirlerimizi bilgilendirdik. Dernek olarak bu tür faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here