Akçan; “Birilerinin Gelip Bir şeyler Yapmasını Beklemeyin, Siz Yapın!”

0
117

futbolun geleceği1Türk Futbolunun Ünlü İsimleri İskenderun’da Buluştu. Büyük Buluşmada İskenderun Futbolu da Masaya Yatırıldı…

İskenderun Gençlerbirliği Spor Kulübünün “Türk Futbolunun Geleceği ve Gençliği” konulu paneli geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Birlik ve beraberlik üzerine durulan panelde söz alan Panelist Spor Yazarı Kemal Özcanlı; “Birilerinin gelip, bir şeyler yapmasını beklemeyin! Elinizde mevcut 2. Lig takımı olan İskenderun Demir Çelikspor var. Dünü bırakın, bugünden sonra bu İskenderun veya Hatay takımı diyeceğinize, el ele tutup 2. ligdeki takımınızı PTT 1. lige çıkarmak için çaba içerisinde olmalısınız. İnanın bu sizin menfaatinize olacaktır” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda gerçekleştirilen panele İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekretersi Engin Vayısoğlu, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderunlu spor adamlarının yanı sıra Beşiktaş eski futbolcusu Ali Cansun ve Futsal Milli Takım oyuncusu Yekta İbrahimoğlu da katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Muhsin Cerrahoğlu; “Burada çözülmeler var. Birlik, beraberlik olmadan başarı olmaz. Atanmışlar ve seçilmişler bugün burayı doldurmalıydı. Yekta ve Ali Cansun uzaktan geldiler ama buradakiler Şehit Pamir caddesinden buraya gelmediler” dedi ve sahipsizlikten yakındı.

futbolun geleceği2

Kısa bir konuşma yapan Futbolcu Ali Cansun; “Birlik ve beraberlik olma sorunu sadece buranın değil, ülkemizin de en büyük sorunudur. İskenderun’da futbol adına çok güzel ortam var. Umut ediyorum ki gelecekte İskenderun, spor alanında çok daha ileri noktalara gider. Sporda siyaset olmaz ama siyasilerin ve seçilmişlerin desteği de çok önemlidir” dedi.

Milli Takım Oyuncusu Yekta İbrahimoğlu da; “İskenderun’da sporun bu durumda olması üzücüdür!” derken, kendisinin İskenderunlu olduğunu ve her zaman için İskenderun’un yanında olduğunu belirtti.

Yapılan bu konuşmaların ardından söz alan Panelistlerden Uluslar arası Futbol Menajeri Cihangir Güner; “92 yılında İskenderun’dan ayrıldım. Bugün buraya geldiğimde spor alanında gelinen noktayı gördüğümde içim sızladı. Ülkenin tanınmış insanları burada, futsal maçı yaptık, kimse yoktu. Ama bu maçı başka bir yerde yapsa idik saha ful dolardı. Bu şehirde futbolun bittiğinin göstergesidir. Futbol bittiği gibi mantalite de bitmiş” dedi.

İskenderunlu olduğunun da altını çizen Güner, bu bölgenin takımlarının futbolcu alıp verme konusunda hiçbir irtibata girmemesinden yakınarak, “Beni FB, GS ve BJK gibi kulüpler ararken, İskenderunspor, İskenderun Demir Çelikspor gibi bu bölgenin kulüpleri bugüne kadar hiç aramadı. Bizde talep olmayınca arz da olmuyor. Bu konuda da acım büyüktür” diye konuştu.

İskenderun’un her şeyini çok ama çok beğendiğini söyleyen Panelist Spor Yazarı Orhan Zeki Ak da; “Fakat kimliği doktor olan bir belediye başkanının buraya spor tesisleri yapmamış olması şaşırtıcıdır. Şuanda BAL ligine düşen bir takımınız var. Futbol alanında bu kadar potansiyeli olan bir kent için bu çok büyük bir ayıptır” dedi. Gençlere de seslenen Ak; “Gençler, sizler başarı için kimseden bir şey beklemeyin! Kimsenin de sizin onurunuzu kırmasına izin vermeyin” diye konuştu.

futbolun geleceği3

2. Ligdeki Takımınıza Sahip Çıkmanız Sizin Yararınızadır!

Panelistlerden Spor Yazarı Kemal Özcanlı ise; “Benim İskenderun’a ilk gelişim. Burada birlik ve beraberlik olgusunun oluşmadığını görüyorum. Bu kavramı da bulamamış durumda. Futbol alanında bu kadar çok potansiyeli olan kentte, futbolun bu noktada olması beni çok şaşırttı. Şuanda sizin yapmanız gereken geçmişi bir tarafa bırakmanızdır. Birilerinin gelip, burada bir şeyler yapmasını beklememelisiniz. Elinizde mevcut 2. Lig takımı olan İskenderun Demir Çelikspor var. Dünü bırakın, bugünden sonra bu İskenderun veya Hatay takımı diyeceğinize, el ele verip İskenderun Demir Çelikspor’u PTT 1. lige çıkarmak için çaba içerisinde olun. İnanın bu sizin menfaatinize olacaktır. Her zaman düzenlediğim programda dediğim gibi yürü be İskenderun!” şeklinde konuştu.

Buraya ahkâm kesmek için gelmediğinin altını çizen Panelistlerden Teknik Direktör Ahmet Akçan ise; “Nasılsa 70 milyon nüfuslu ülkemizde herkes ahkam kesiyor. Onun için bana ahkam kesen değil, ben ne öğrenebilirim diyenlere ihtiyacım var. Sizden ricam, konuşan değil öğrenen insan olalım. Biz Türk toplumu olarak hep iş yapmadan köşeyi dönmeyi kendimize ilke edinmişizdir. O nedenle karşımızdakilere bir şeyler veremiyoruz” dedi.

Akçan; “Futbol alanında İskenderun’a dönüp baktığımızda, Türk futboluna kazandırılmış birçok futbolcu yetişmiş. Bundan sonra da yetişmesi ve burada futbolun gelişmesi için birilerinin gelip, bir şeyler yapmasını beklemeyin. Beklemekle bir şey olmaz. Sizler bir şeyler yapın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here