Akça; “Milli Eğitim Müdürlüğü Tam Bir Çiftlik Olmuştur”

0
74

türk eğitim-sen tepki11Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça; “Milli Eğitim Müdürlüğü Tam Bir Çiftlik Olmuştur”

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 18.12.2014 tarihinde Müdür Yardımcısı görevlendirme duyurusunu yayınladığını, 19.01.2015 tarihi itibariyle de atamaların yapıldığını belirttiğini kaydederek, bu görevlendirmelerin Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden duyurulmamasının akla gizli kapaklı yanlış işler yapıldığı sorusunu getirdiğini savundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inha listelerinin gönderildiğini ifade eden Akça; “Bu listelerde yaptığımız incelemelerde onlarca öğretmenin okul müdürünce teklif edilmesine rağmen görevlendirilmesinin Hatay Valiliğince yapılmadığını tespit ettik. Yapılan bu işlem tamamen hukuksuzdur. Görevlendirilmesi yapılmayan kişiler yönetmeliğin ilgili maddelerindeki şartları taşımalarına rağmen, meslek hayatlarında sayısız başarılara imza atmalarına rağmen hukuksuz olarak şahsi kanaatler ve fişlemeler üzerine görevlendirilmedikleri bilgilerine ulaşmaktayız.

Ne acıdır ki, 28 Şubat, 12 Eylül dönemlerinde bile yaşanmayanlar artık, ileri demokrasinin olduğu ülkemizde yadırganmayan, sıradan işler gibi gösterilmek istenmektedir. Öte yandan bu görevlendirmelerde kaymakam eşleri, ilçe milli eğitim müdürü eşleri, eski belediye başkanı eşleri, üst düzey subay eşleri,  istihbarat görevlilerinin eşleri, milletvekili yeğenleri ve yakın arkadaşlarının eşleri ve siyasi parti yöneticilerinin yakınlarının eşleri ise bu görevlendirmelerden aslan payını almışlardır. Bu kişilerin isimlerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınlamasa da bizler göreve başlamalar yapıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşarak deşifre edeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü yasa ve yönetmeliklere göre yönetilmiyorsa, o zaman tam bir çiftlik olmuştur. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, İl Milli Eğitim Müdürünü, İlçe Kaymakamlarını ve Hatay Valisini görevini yapmaya davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here