Akça; “Derhal Soruşturma Başlatılmalıdır”

0
156

türk eğitim-sen16İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki Yolsuzluk İddialarının Açığa Çıkarılması İstendi…

Türk Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede çıkan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yolsuzluk yapıldığı haberleri ile ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı.

Çıkan haberde, 400-500 Bin TL paranın yolsuzluklarla kaybedildiğinin iddia edildiğini kaydeden Akça, bunun çok vahim bir iddia olduğunu belirterek; “Bundan daha vahim olan iddia ise bu yolsuzluklarda AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın haberdar olduğu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Şube Müdürlerinden bazılarının görevden alınacağı iddiasıdır. Eğer ki Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın elinde bilgi ve belge varsa bunu derhal idare ve yargı ile paylaşmalıdır. Yoksa kamuoyuna bu iddiaların doğru olmadığı hakkında bilgi vermelidir. Biz bir eğitim sendikası olarak bu tür iddiaları kendi camiamıza yakıştırmıyoruz. Bu yüzden İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Ayrıca iddialar doğru ise bu kişilerin eğitim- öğretim yapılan, insan yetiştirilen, bir yerde yönetici olarak bulunmaları çok yanlış bir durumdur. Bu iddiaların açığa kavuşturulması için İskenderun İlçe Kaymakamı ve Hatay Valisi derhal soruşturma başlatmalı, kamuoyundaki soru işaretlerini gidermelidir. Yoksa kendileri de bu iddiaların altında kalacaklardır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here