Akça; “Bugün Çocuklarınızı Okula Göndermeyin!”

0
70

eğitimcilerin grevi1Türk Eğitim-Sen Hatay 2. Nolu Şube Başkanı Akça; “Bugün Çocuklarınızı Okula Göndermeyin!”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Yöneticileri, Başkan Mustafa Ünsal ile birlikte dün Türk Eğitim-Sen Hatay 2. Nolu Şubesini ziyaret ettiler. Bugün gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan eğitim sendikaları, ortak bir çağrıda bulunarak bugün gerçekleştirilecek olan greve halkın da destek vermesini istediler.

Gerçekleştirilen ziyarette ilk söz alan Eğitim-Sen İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Ünsal; “Eğitimde yaşanan kaos ve hükümetin eğitimin üstündeki hegemonyasını kırmak için yarın (bugün) grevdeyiz. 4+4+4 sistemi ile alt üst olan eğitimde kadrolaşma yaşanmaktadır. Ayrıca bu sistemin de gerici eğitim olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, İskenderun halkını ve tüm eğitim emekçilerini grevimize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Bugün gerçekleştirecekleri bir günlük iş bırakma grevinde Mustafa Ünsal, Eğitim-Sen olarak saat 11.00’de üstgeçitte toplanarak, kortej halinde Atatürk Anıt Alanına yürüyeceklerinin de altını çizdi.

eğitimcilerin grevi2

Bugün Çocuklarınızı Okula Göndermeyin!

Daha sonra da söz alan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça ise bugün velilerin çocuklarını okula göndermemesini talep ederek; “24 Eylül’de iş bırakmamızın birçok sebebi bulunmaktadır. Grevimiz eğitim sisteminde yaşanan rezalete dur demek, müdür kıyımlarına son vermek için yarın (bugün) grevdeyiz! Saat 10.30’da sendikamız önünden toplanarak, ilçe milli eğitim müdürlüğüne kadar yürüyüp, orada kitlesel bir eylem yapıp basın bildirimizi okuyacağız. Bir günlük iş bırakmamızdaki haklı davamızda halkımızın da desteğini istiyoruz. Yarın (bugün) çocuklarınızı okula göndermeyin, çünkü okullarda grev var!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here