Aile Hekimleri Hakları İçin Yürüdü

0
91

aile hekimleri1Tüm ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de Aile Hekimleri, günde 12 saat çalışmaya ve getirilmek istenen nöbet sistemine karşı çıktıklarını ifade ederek bir günlük grev yaptı.

Ülke genelinde Cuma günü iş bırakan Aile Hekimleri, Cumartesi günü de Ankara’daki protesto mitinginde toplandı.

Konu hakkında konuşan Hatay Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Fazıl Akdeniz; “Aile sağlığı merkezleri sadece 1. basamak koruyucu sağlık hizmeti verilen kurumlardır, acil hizmet sunulan birimler değildir. 1. basamak koruyucu sağlık hizmetleri esas olmalıdır” dedi.

Dernek başkanı Dr. Fazıl Akdeniz, İskenderun, Antakya, Payas ve Arsuz ilçelerinde yüzde 70’lik bir katılımla iş bırakıldığını söyledi. Eylemi Türk Tabipleri Birliği, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık-Sen ile Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun desteklediğini kaydeden Akdeniz; “Sağlık Bakanlığı’nın 2012 yılı verilerine göre 100 bin hekimin yaklaşık 21 bini aile hekimi ve iş yükünün yüzde 35-40’lık bölümünü aile hekimleri çekiyor. Adlî nöbetleri, defin ruhsatları, hastanelerde yeşil alan nöbeti ve aile sağlığı merkezlerinde 1. basamak koruyucu sağlık hizmetleri görevlerimizin üzerine yeni angaryalar yüklemek istiyorlar” şeklinde konuştu.

aile hekimleri2

Aile hekimleri, özlük hakları, getirilmek istenen ek mesai ve nöbet sistemini protesto amacıyla Cuma günü bir günlük iş bırakma eyleminin ardından da Cumartesi günü Ankara’daki protesto mitinginde buluştu.

Aile Hekimliği Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen ‘AİLE HEKİMLİĞİNE SAHİP ÇIK’ mitingine yurdun dört bir yanından gelen aile hekimleri katılım gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here