Ağır Kaldırdı Felç Geçirdi, Ameliyatla Tekrar Yürüdü

0
104

gelişim-felçli hastaİş yerinde ağır kaldırırken, bacaklarına ani felç inen 47 yaşındaki Mahmut Yalçın, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuşarak, tekrar yürümeye başladı.

Mahmut Yalçın’a gerçekleştirdikleri ameliyatta başarılı sonuç aldıklarını ifade eden Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger; “Hastamız işyerinde ağır kaldırınca, ani felç geçiriyor ve hastanemize getiriliyor. Mahmut Yalçın geldiğinde, doğuştan bir omurilik sorunu yaşadığını tespit ediyoruz. Bunun üzerine ek olarak belindeki omurgalarda kayma tespit ettik ve hastamızı hemen ameliyata aldık.

Ameliyat esnasında omuriliği serbestleştirdik. Aynı seansta beldeki kayma sorununu çözdük. Hasta ameliyattan yaklaşık bir hafta sonra bacaklarına daha çok hâkim olmaya başladı. Bir ay sonra da bizi yürüyerek ziyaret etti” şeklinde konuştu.

Omurilik Sendromu Yıllar Sonra da Gelişebilir

Doğuştan omurilik hastalıklarından da söz eden Op. Dr. Özkan Özger; “Hastamızda gergin omurilik sendromu vardı. Bu hastalıklar genellikle büyüme çağında ve ergenlikte kendini gösterir ama nadiren, Mahmut Bey’de olduğu gibi yıllar sonra ağır kaldırma sonrası da gelişebilir. Bu yüzden bacaklarda kuvvetsizlik, uyuşma, çekme, yürüyememe, cinsel fonksiyon kaybı gibi durumlarda, ilgili uzman doktora başvurmakta fayda var” diye konuştu.

Yaşadığı durumu açıklayan ve ameliyat sonrası eski sağlığına kavuştuğunu ifade eden Mahmut Yalçın ise; “İş yerine gittim. O gün, ağır kaldırdım ve bir anda belim tutuldu. Beni iş yerinden alarak hemen Dörtyol’da hastaneye götürdüler ve oradan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada hemen ameliyata alındım. Şu an sağlığım yerinde ve çok şükür iyiyim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here