Adliye-Arsuz Katlı Kavşağı Trafiği Rahatlatacak

0
188

köprülü kavşak1Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından, Adliye- Arsuz Katlı Kavşağı Yapımı ile ilgili açıklama yapıldı.

Bölgedeki trafik sorununun giderilmesi, araç sirkülasyonunun sağlanması, can ve mal kayıplarının en aza indirgenmesi amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalanan ve temeli dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atılan “Adliye-Arsuz katlı kavşağı”yla bu kavşaktaki genel trafik sorununun çözümlenmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada kavşak hakkında teknik bilgiler de verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi kapatıldıktan sonra, Antakya istikametinden gelen araçlar Dr.Sadık Ahmet Caddesine bağlanarak; devlet hastanesi, alışveriş merkezi ve pac meydanı yani ilçe merkezine ulaşımları sağlanacaktır ve belirtilen bu yol tek yön olacaktır. Antakya istikametinden gelen araçlar 575/5 sokağına bağlanarak Adliye ve üniversiteye ulaşımları sağlanacaktır. Pac meydanı yani ilçe merkezinden gelen araçlar, 49 yayalar köprüsüne bağlanarak 510.sokağı takip ederek üniversitenin arka kapısından giriş yapabileceklerdir. Antakya istikametinden gelen ve İbrahim Karaoğlanoğlu caddesini kullanarak adliye ve üniversiteye gidebilmesi için bazı noktalarda refüj açılacaktır.

Pac meydanı yani ilçe merkezinden gelen araçlar sol şeritte servis yolu açılması durumunda servis yolunu kullanarak alışveriş merkezine ulaşımları sağlanacaktır. Belirtilen yollarda çift taraflı park yasağı uygulaması yapılacaktır. Fore kazıkların çakılması süresince İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesindeki trafik akışı servis yolu ile pac meydanı yani ilçe merkezinden Antakya güzergahına doğru adliyenin önünden Hasan Ali Yücel caddesine bağlanarak tek yönlü olacaktır. İhtiyaca bağlı olarak İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesinde bulunan kaldırımların bir kısmı araçların kullanabilmesi için kırılarak yola katılacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here