Aday Sürücüler Dikkat; Ehliyetiniz İptal Edilebilir

0
365

fatih şirin1Sonat Sürücü Kursu Müdürü Fatih Şirin, yayınlanan genelgeyle aday sürücülerin iki yıl içerisinde hata yapmamaları gerektiğini hatırlatarak, aksi taktirde sürücü belgelerinin iptal edilebileceği uyarısında bulundu.

Milli Eğitim bakanlığı Özel Eğitimler Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarı niteliğindeki yazıyı kamuoyuna ve aday sürücülere duyuran Sonat Sürücü Kursu Müdürü Fatih Şirin, aday sürücülerin araç kullanırken, daha dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

Sürücü Kursu Müdürü Şirin, bakanlıktan gelen yazıyı şu şekilde duyurdu: “Aday sürücülerin, iki yıl boyunca trafik ışıklarını üç kez ihlal etmesi, belirlenen hız limitlerine üç kez uymaması, sağa-sola dönüşlerde ve dönel kavşaklarda yayaların, bisiklet kullanıcılarının geçiş hakkını üç kez ihlal etmesi, okul geçitlerinde öğrenci geçişlerini üç kez ihlal etmesi, emniyet kemerini üç kez takmaması, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri bir kez almış olması,  bir yılda toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması veya ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet verilmesi, iki yıl boyunca bir kez 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanması, iki yılda toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması durumunda sürücü belgeleri iptal edilecektir.”

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren Sonat Sürücü Kursu, verdiği eğitim sonrasında ilk kez adaylarla birlikte ter döktü. Sonat Sürücü Kursu Müdürü Fatih Şirin, kurs olarak ilk sınavda başarıyla ayrıldıklarını dile getirerek; “Henüz birkaç aylık kurs olmamıza rağmen adaylarımız sınava çok iyi hazırlandı. 18 adayla sınava girdik. İlk sınavımız olan bu yazılıdan yüzde 100 başarıyla ayrıldık. Bir diğer deyişle 18 adayımızın 18’i de sınavı kazanarak sürücü belgesi almaya hak kazandı” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here