Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin; “Hatay’ı Türkiye’nin İlk 5 İlinden Biri Yapacağız”

0
91

sadullah ergin14Geçtiğimiz günlerde Başbakan tarafından adaylığı açıklanan Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, seçim çalışmalarına hızlı başladı.

Dörtyol’da Ak Parti Teşkilatı’nın düzenlediği programa katılan Bakan Ergin, Hatay’ı Türkiye’nin ilk 5 ilinden biri yapmak için büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

2002 yılından itibaren milletin verdiği vekalet ile milletin iradesini ortaya koyarak milletin önündeki maniaları önemli ölçüde temizlediklerini belirten Bakan Ergin; “Bu ülkede siyasetçi seçim bölgesinde söz verir ama Ankara’ya gittiğinde sözünün gereğini yerine getiremezdi çünkü siyaset ve meclisin üzerinde vesayet makamları, vesayet odakları vardı. Halkın iradesinin üzerindeki odaklar ve makamlar bir kenara itildi. Millet ile vekili, millet ile milletin temsil edildiği parlamento arasında hiçbir engel kalmadı. Bunun neticesinde bugün Türkiye’de Allah’ın izniyle doğrudan demokrasi yönünde ciddi bir engel kalmamıştır. Bunu siz milletimizin bize verdiği güçlü destekle beraber başardık” dedi.

sadullah ergin15

Ülkeye hizmet anlamında saymakla bitmeyen maddi hizmetler yaptıklarını kaydeden Bakan Ergin; “Ancak Ak Partinin 11 yıl boyunca yaptığı en önemli hizmet, milletin iradesinin önündeki engelleri kaldırmak, milletin arzularının önüne kurulan bentleri yıkmak, Ankara’yla Dörtyol’u Hatay’ı yüz yüze getirmek olmuştur. Siyasetçi burada ne söylüyorsa Ankara’da onu söyleyebilir hale geldi. Geçmişte siyasetçi milletine bir söz veriyordu. Ankara’ya gittiğinde o sözünü yapmaya kalkarsa ya partisi kapatılıyordu ya kendisini hapse atıyorlardı. Bütün bunlar bertaraf edildi. Bu ülkede artık düşünce ve ifade özgürlüğü adına önemli adımlar atılmıştır” diye konuştu.

Erzin ilçesinde de partililerle bir araya gelen Ergin, yaptığı konuşmada, güç birliği oluşturup kentte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini kazanacaklarını belirtti. Ergin; “30 Mart gecesi 15 ilçe belediye başkanlığını kazanarak ‘Sayın Başbakanımız Hatay emir ve görüşlerinize hazırdır’ diyeceğiz. İstikrarın ve Hatay’ın geleceği için Ak Parti şemsiyesi altında güç birliği yaparak, ilçe belediye başkanlıklarını kazanmalıyız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here