Açık Cezaevi Atölyeleri Çalışmalarını Sürdürüyor

0
761

Cezaevi Savcısı Evren Akbey, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Fidanoğlu, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Başkanı Av. Yılmaz Kendi, Cezaevi Psikolog ve eğitmenleri, müdür yardımcılarının da hazır bulunduğu bir etkinlikle Açık Cezaevi bölümündeki atölyeler basına açıldı.

İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Fidanoğlu, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda, Cezaevinin mevcut konumu, hükümlü ile personelin katılımıyla yapılan aktiviteler hakkında bilgiler verdi.

Cezaevinde mevcudun 527 kişi olduğunu ifade eden Müdür Fidanoğlu; “Kurumumuzda iki birimimiz var, bir eğitim birimimiz, diğeri psiko-sosyal servisimiz. Eğitim birimimizde bir bilgisayar atölyemiz, bir adet de sınıfımız bulunmaktadır. Sınıfta yıl içerisinde mahkûmlarımıza çeşitli Meslek Kuruluşlarca etkinlikler düzenlenmektedir” dedi.

Basın mensuplarına, açık cezaevinde bulunan, mahkûmların rahat çalışma ortamı bulduğu ahşap gemi atölyesi, file torba üretim, LED aydınlatma ürünleri ve ahşap oyma atölyeleri gezdirildi.

File torba üretim atölyesinde bilgi veren yetkilisi, toplam 30 hükümlünün maaş ve sigortalı olarak çalıştırıldığı, altı adet çalışır vaziyette makinelerinin bulunduğu belirtilerek; “Günlük ebatlarına göre kesimleri değişiyor. Günlük kapasitemiz 40 bin adedi buluyor” diye konuştu.

Türkiye’nin tek LED aydınlatma ürünleri üreten cezaevi konumunda bulunan İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki atölyenin ustabaşı görevlileri infaz memurlarından oluşuyor. Atölyede hükümlüler de çalıştırılıyor. Dışarıdan parça olarak getirtilen malzemeler atölyede çalışanlar tarafından birleştirilerek çeşitli türde LED aydınlatma lambaları üretiliyor.

Atölye yetkilisi, üretimini yaptıkları LED lambaların %75’lik elektrik tasarrufu olduğunu ifade ederek; “Buradaki arkadaşlarımıza meslek edindirirken, gelir elde etmelerine katkıda bulunuyoruz. Askeriyede, Cezaevlerinde aydınlatmada kullanıyoruz. Bin vat, yaklaşık 300 metreye kadar aydınlatma alabiliyoruz. Özellikle askeriyede LED’li projektör ve aydınlatma lambalarına herhangi bir kurşun geldiği zaman, diğer noktalar yanmaya devam edip, aydınlatmayı sürdürebiliyor” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here