ABD’den Çok Kritik Türkiye Çağrısı

0
44

amerika'dan açıklama1Hatay İçin ‘Seyahat Öncesi Onay’ Açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’nın, İncirlik Hava Üssü ve Adana’daki Amerikan Konsolosluğu’nda görevli Amerikalı personelin ailelerinin, gönüllülük esasına dayalı olarak görev yerlerinden ayrılmasına izin verildiği belirtildi. Dışişleri yetkilileri Hatay için de ‘Seyahat Öncesi Onay’ uyarısında bulundu.

Türkiye’ye Seyahat Uyarısı…

ABD Dışişleri Bakanlığı, ayrıca, Türkiye’de ikamet eden ya da Türkiye’ye giden Amerikan vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısı yayımlayarak, bu kişilerin “şiddet potansiyeline karşı uyanık olmaları gerektiğini” kaydetti.

Hatay’ın da adının geçtiği açıklamada; “Türkiye’nin güneydoğusunda Amerikalı hükümet çalışanları üzerindeki seyahat kısıtlamalarının devam ettiği, çalışanların Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkâri, Bitlis ve Elazığ’a resmi ya da gayri resmi seyahatleri öncesinde ön onay almaları gerektiği” belirtildi.

‘Suriye Sınırından Uzak Durun’

Bakanlık açıklamasında, ABD Büyükelçiliği’nin Amerikan vatandaşlarının Suriye sınırına yakın bölgelerden uzak durmasını şiddetle tavsiye ettiği aktarıldı. ‘Son yıllarda Türkiye’deki ABD çıkarlarına ve yabancı turistlerin sıkça gittiği yerlere teröristlerce saldırılar düzenlendiğine’ işaret edilen açıklamada, Amerikan vatandaşlarına ‘gösterilerden ve kalabalık toplanmalardan kaçınmaları, yerel medya üzerinden çevrelerinde olan biteni takip etmeleri’ çağrısı yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here