ABADER’in Yeni Yönetimi Kaymakam Özyiğit’i Ziyaret Etti

0
230

abader ziyaret1Geçtiğimiz günlerde ikinci olağanüstü genel kurulunu gerçekleştiren İskenderun Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER)’nin yeni yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Yeminli Mali Müşavir Davut Taşdelen ile yaklaşık 20 kişiden oluşan yönetim kurulu heyetinin gerçekleştirdiği ziyaret hoşsohbet ortamında geçti.

Ziyaret esnasında dernek üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından, dernek başkanı Davut Taşdelen tarafından derneğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER)’nin 2008 yılında kuruluşunu tamamlayarak, aynı soydan gelen, farklı soyadlarda yaklaşık 40 bin kişiyi bulan bir toplumu temsil etmek üzere faaliyetlerine başladığını belirten Davut Taşdelen, her alanda dayanışma içinde olmanın önemine işaret ederek, Aileler arası dayanışmayı ve iletişimi güçlendirmeyi, sosyal hayat, ekonomi ve siyaset alanında işbirliği yaparak aktif rol üstlenmeyi hedeflediklerini ifade etti.

abader ziyaret2

ABADER’i misafir etmekten dolayı çok memnun olduğunu belirten Kaymakamı Hasan Özyiğit, sivil toplum bilincinin yerleşmesine ve yaygınlaşmasına zemin oluşturan sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Kaymakam Özyiğit, Sivil toplum kuruluşlarının çok farklı alanlarda örgütlenebildiğini ifade ederek, STK’ların aralarındaki farklılıklara karşın niteliksel ve niceliksel olarak hızlı bir gelişme içinde olup, coğrafi sınırları aşarak ortak misyon ve hedef peşinde koşabilir hale geldiğini, bu nedenle günümüzde STK’ların her alanda etkinliklerini yaygınlaştırdıklarını belirtti.

STK’ların bireysellikten toplumsallığa geçişi sağlayan önemli bir özelliğinin de olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit, demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında STK’ların yer alması gerektiğini belirtti.

Kaymakam Özyiğit, İskenderun Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER) Başkanı Davut Taşdelen ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here