Aba Güreşi’nin Kalbi Hatay’da Attı

0
235

aba güreşi1Moğolistanlı Bat Orshıkh Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 12-13 Eylül tarihleri arasında düzenlediği 6. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası 3 kıtadan 30’a yakın ülkenin katılımıyla barış, sevgi ve kardeşlik ortamında gerçekleşti.

Altı yıl önce Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde dört ülkenin katılımıyla başlayan dünya kupası organizasyonu, şimdi de 30’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşti. 6. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası organizasyonuna Türk devletlerinin yanı sıra Avrupa ve Balkan ülkeleri de katılım gösterdi.

aba güreşi2

Kıyasıya mücadelenin olduğu ve unutulmaz anların yaşandığı Şampiyonaya ulusal ve yerel basın yoğun ilgi gösterdi. Hatay halkının tribünden takip ettiği Şampiyona’ya 3 kıtadan 700’den fazla sporcu katılım gösterdi.

Türkiye’den toplamda 15 sporcunun yarıştığı Şampiyonada, Türk Milli Takımı güreşçileri iki birincilik, iki ikincilik ve iki üçüncülük elde etti. Müsabaka sonuçlarına göre Türkiye, 44 puanla ülke klasman listesinde ilk sıraya yükselerek Dünya Şampiyonu oldu.

60 Kg’da Türkiye ve İran arasında oynanan final maçında gülen taraf Türk Milli takımından Gökhan Şerbetçi 1.’liğe yükselerek altın madalyanın sahibi olurken İran’ı temsil eden Mahdi Elmi 2. oldu. 70 Kg’da Özbekistan ve İran arasında oynanan final maçında 1. Özbekistan’ı temsilcisi Rıfat Rahmatulahev olurken Ebrahim Valiyan 2. oldu. 80 Kg’da Türkiye ve Moğolistan arasında oynanan final maçında ise Moğolistan’tan Dogua Drorj 1. olurken Türk Milli Takımı’nda güreşen Mevlüt Çolak 2. oldu. 90 Kg’da iki Türk güreşçinin aralarında yaptığı final maçında Javakhr Khusanov 1. oluken, İbrahim Güleş 2. oldu.

aba güreşi3

Ağır sıklette Türkiye ile Moğolistan arasında oynanan final ve aynı zamanda baş pehlivanlık maçının galibi Moğolistan’dan yarışan Bat Orshıkh olurken Türk Milli Takımı’ndan Zafer Buriev 2. oldu.

Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya, altın ve sertifika verildi. Müsabakaya katılım gösteren hakemlere, katılım sertifikası takdim edilirken, madalya ve kupa töreninin ardından günün anısına güreşçilerle fotoğraf çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here