Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
210

kısa-kısa haberlerÇelik-İş Sendikası İşçileri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Aldı

Çelik-iş Sendikasının organize ettiği “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Eğitimi Projesi” kapsamında 4-5 Eylül tarihlerinde Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitimler başarıyla tamamlandı. Projenin sonundaki sertifika töreninde konuşan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türkiye’de iş kazalarının kanayan bir yara olduğunu belirterek; “Daha önce bu eğitimler yasal zorunluluk kapsamında işyerleri tarafından kalabalık toplantı salonlarında ve üstünkörü olarak veriliyordu. Bu proje, işçilerin dersliklere ayrılması ve her biri ile tek tek ilgilenilerek İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmesi açısından Türkiye’de ilk defa uygulanıyor. Çelik-İş Sendikası olarak eğitime büyük önem verdiğimiz işçi kardeşlerimiz tarafından zaten biliniyordu. Bugün burada bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Projenin ardından iki gün boyunca uzmanlardan eğitim alan katılımcı işçiler de bu tür eğitimlere ağırlık verilmesine dair isteklerini Genel Başkan Cengiz Gül’e ilettiler.

çelik-iş iş sağlığı (2)

& & & & &

Çevlik Balıkçı Barınağı Temizlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı deniz ve sahil temizliğine Samandağ Çevlik’te bulunan balıkçı barınağında devam etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bağlı çalışmalarını sürdüren deniz yüzeyi temizleme teknelerinin de kullandığı balıkçı barınağı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda temizlendi. Yıllardır balıkçı ağları, araba lastikleri ile harabe görüntüsünü andıran barınak temizlik personelinin müdahalesi ile yeni bir görünüme kavuştu. Toplanan çöpler ve atıklar Samandağ Belediyesine bağlı traktör ve kamyonlar aracılığıyla barınaktan taşındı. Büyükşehir belediyesinin balıkçı barınağında gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarından sonra balıkçılar da memnuniyetlerini dile getirdi.

balıkçı barınağı (3)

& & & & &

Askeri Araç Devrildi; 2 Asker Yaralandı

Hatay’da askeri araç devrildi, kazada, 2 asker hafif yaralandı. Reyhanlı’da erzak taşıyan askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu 2 asker hafif yaralandı. Alınan bilgiye göre, gıda maddesi taşıdığı öğrenilen askeri kamyonet, Antakya-Reyhanlı yolu Kule Tepe köyü yakınlarında, henüz bilinmeyen nedenle şarampole devrildi. Kazada hafif yaralanan 2 askerin sağlık durumlarının ciddi olmadığı öğrenildi. Kamyonetteki erzak, kaza nedeniyle yola saçıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here