Trafik Meleklerine, Trafik ‘Dedektifleri’ de Ekleniyor

0
159

trafik melekleri1İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü ve İskenderun Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri “Trafik Melekleri” projesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştiriliyor. Geçen yıla oranla bu yıl etkinliğin daha geniş kapsamlı yapıldığını dile getiren Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerinden Tuğba Dağ, sadece anaokulu ve ilkokul değil, ortaokul ve lise öğrencilerinin de bu proje kapsamında trafik ve genel güvenlik konusunda bilgilendirileceğini belirtti.

2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca “Trafik Melekleri” projesi kapsamında Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlileri Tuğba Dağ, Osman Nihat Işık ile Toplum Destekli Büro Amirliği görevlileri Emine Özdemir ve Bülent Koçer Ceritlioğlu, öğrencileri trafik ve genel güvenlik konusunda bilgilendirmeye devam edecek.  Bu kapsamda dün Naciye-Suna-Oktay Tekin Ana okulunun minik yavruları, müzik, cinevizyon, çizgi film ve slayt gösterileri ile bilgilendirildiler.

trafik melekleri2

Proje hakkında bilgi veren Polis görevlisi Tuğba Dağ; “Trafik Melekleri projesini bu yılda hayata geçirdik. Fakat geçen yıla göre daha kapsamlı gerçekleştiriliyor. Geçen sene sadece anaokullar ve ilkokullar vardı. Ama bu sene orta okul ve lise öğrencilerini de bu projeye dahil ettik. Hedefimiz İskenderun genelinde gidilmedik okul bırakmamaktır. Buna köy okullarımızda dahildir. Trafik melekleri projesi küçük yaştaki öğrencilere verilirken, ‘Trafik Dedektifleri’ projesi ile de ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize trafik ve genel güvenlik konusunda eğitim verilecektir” dedi.

Naciye-Suna-Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz de; “Bu, İskenderun Emniyet Müdürlüğünün yaptığı sosyal sorumluluk altındaki ilk çalışması değildir. Daha öncelerde de okulumuzda kumbara, merdiven basamaklarına yapıştırılan trafik uyarı levhaları, tiyatro gibi çocuklarımıza yönelik bir dizi çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Bizler, İskenderun Emniyet Müdürlüğünden bu gibi çalışmaların devamını istiyor ve bekliyoruz. Daha önceden çocuklarımızı genelde polislerimiz ile korkutulurlardı. Bugün ise çocuklarımız polis amcalarını görünce acaba bize ne getirdiler diye düşünüyorlar” derken, İskenderun Emniyet Müdürlüğünün bu duyarlılığından dolayı tüm emniyet teşkilatına teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here